Sport

Soarta lui Frenkie de Jong, ca și decisă. FC Barcelona nu exclude varianta unui schimb cu Manchester City

În contextul în care la mijlocul terenului are mai multe opțiuni, Xavi este decis să-l transfere la Manchester City pe Frenkie de Jong pentru a-și putea permite acoperirea altor posturi deficitare.
17.05.2022 | 16:18
Soarta lui Frenkie de Jong ca si decisa FC Barcelona nu exclude varianta unui schimb cu Manchester City
Manchester City a devenit principala favorită pentru transferul mijlocașului Barcelonei, Frenkie de Jong. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Frenkie de Jong este în creștere de formă, însă FC Barcelona pare decisă să se despartă de mijlocașul olandez. Cota sa de piață ridicată și perspectiva a reduce substanțial masa salarială sunt factorii determinanți în decizia lui Xavi și a președintelui Joan Laporta.

Manchester City este în pole-position-ul cursei pentru Frankie de Jong

75 de milioane de euro a plătit, în 2019, FC Barcelona, pentru Frenkie de Jong. O sumă extrem de mare, care nu a adus roadele dorite. Nici din punct de vedere al marketingului și nici din punct de vedere sportiv.

ADVERTISEMENT

Este adevărat, sub conducerea lui Xavi prestațiile sale s-au îmbunătățit. Însă nu într-o manieră menită să compenseze salariul. Unul dintre cele mai mari din lotul catalanilor.

Este și motivul pentru care, așa cum ați aflat deja din FANATIK, a fost pus pe lista de transferuri. Pentru 70 de milioane de euro, exact atât cât este cotat de site-urile de specialitate, dar mai puțin decât suma pentru care a fost achiziționat.

ADVERTISEMENT

Acum doar destinația sa pare să mai fie singurul semn de întrebare. S-a vorbit despre Bayern Munchen, mai cu seamă că FC Barcelona și-l dorea pe Lewandowski. Însă cum sosirea polonezului nu mai este o certitudine, viitorul lui Frenkie de Jong pare mai degrabă legat de Premier League.

Este dorit de Erik ten Hag, noul tehnician al lui Manchester United. Însă pe fir a intrat și Pep Guardiola. Care și l-a dorit la Manchester City încă din vremea când încă juca la Ajax. Iar relațiile strânse cu Barcelona fac din liderul campionatului englez principalul favorit la semnătura batavului.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona ar accepta și un schimb cu Pep Guardiola pentru de Jong

Iar astăzi, Fichajes.net vine cu o informație suplimentară. Potrivit jurnaliștilor publicației amintite, Xavi este dispus să renunțe la bună parte din sumă pentru a-i obține, în schimb, pe Bernardo Silva și Aymeric Laporte. Jucători care ar acoperi posturi deficitare.

În cazul în care Pep Guardiola, care este de așteptat să semneze un nou contract cu City, valabil până-n 2025, va miza pe aceștia, rămâne valabil planul B. Mai exact, ca englezii să plătească pentru Frenkie de Jong suma deja amintită.

ADVERTISEMENT

Caz în care s-ar alege cu un plus de 50 de milioane, scăzând suma plătită Valenciei pentru Carlos Soler. Dar și cu un plus la masa salarială, pretențiile celui din urmă fiind mult mai mici.

ADVERTISEMENT