Sport

FC Barcelona își poate pierde una dintre vedete din cauza crizei financiare: „Știu că are nevoie de bani”

Frenkie de Jong este unul dintre cei mai promițători fotbaliști din Europa, dar olandezul s-ar putea despărți după doar două sezoane de Barcelona. Tatăl mijlocașului a vorbit despre viitorul său.
14.12.2021 | 08:39
FC Barcelona isi poate pierde una dintre vedete din cauza crizei financiare Stiu ca are nevoie de bani
ADVERTISEMENT

Frenkie de Jong (24 de ani) a făcut parte din echipa lui Ajax, care, în sezonul 2018-2019, a ajuns până în semifinalele UEFA Champions League. Imediat, Barcelona a plătit 86 de milioane de euro pentru a îl transfera de la Amsterdam.

La doi ani distanță de la sosirea sa pe Camp Nou, atât internaționalul olandez, cât și gruparea blaugrana nu traversează o perioadă deloc bună. Ba, mai mult, criticii susțin că unul dintre motivele formei sportive slabe a Barcelonei se datorează și evoluțiilor sub așteptări ale lui de Jong.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, deși mai are contract cu echipa lui Xavi până în vara lui 2026, Frenkie de Jong ar putea face obiectul unui transfer mult mai devreme. John de Jong, tatăl lui Frenkie, a vorbit despre ofertele și despre posibila viitoare destinație a fiului său.

Frenkie de Jong are oferte să plece de la Barcelona

În acest sezon, Frenkie de Jong a evoluat în 19 meciuri pentru Barcelona, în toate competițiile, perioadă în care a reușit să înscrie un singur gol și să ofere două pase decisive.

ADVERTISEMENT

„Știu că Barcelona are nevoie de bani, iar o ofertă bună ar ajuta clubul. Cele mai bune cinci cluburi din Europa au sunat să se intereseze de el. Nu știu însă dacă este posibil acest lucru”, a declarat John de Jong, pentru olandezii de la AD.

Deși fiul său este criticat, John de Jong a explicat că acest lucru nu îl afectează pe Frenkie.

„Am văzut că uneori primește nota patru. Irelevant. Pentru Frenkie, singura părere care contează este ceea a antrenorilor și tuturor le place foarte mult de el”, a adăugat de Jong senior.

ADVERTISEMENT

Mai mult, tatăl lui Frenkie de Jong susține că fiul său plănuiește să rămână mult și bine în Catalunia, mijlocașul și iubita sa construindu-și o casă chiar lângă stadionul Camp Nou.

„El și Mikky se distrează la Barcelona, viața este fantastică acolo. Catalanii sunt înnebuniți după el”, a mai spus John de Jong.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Frenkie de Jong nu vrea la Manchester United

Unul dintre cluburile care siguranță îl dorește pe Frenkie de Jong este Manchester United. Olandezul este una dintre principalele ținte ale neamțului Ralf Rangnick.

Starul olandez nici nu vrea să audă de o mutare în Anglia, motivul fiind incredibil, conform spuselor tatălui său.

„De obicei e o vreme foarte urâtă acolo. Evident, suntem la fotbal până la urmă, dar contează și acest aspect”, a declarat John de Jong.

ADVERTISEMENT