Fotbal intern

SURPRIZĂ! Coordonator NOU al loturilor naţionale! FRF l-a numit AZI!

FRF. Sandu Tăbîrcă, fostul antrenor al Rapidului (2012-2013) şi al Gloriei Bistriţa (2009), a fost numit coordonatorul loturilor naţionale de juniori şi tineret, informează site-ul...
03.06.2015 | 12:58
SURPRIZA Coordonator NOU al loturilor nationale FRF la numit AZI
ADVERTISEMENT

FRF. Sandu Tăbîrcă, fostul antrenor al Rapidului (2012-2013) şi al Gloriei Bistriţa (2009), a fost numit coordonatorul loturilor naţionale de juniori şi tineret, informează site-ul federaţiei, frf.ro.

FRF. Cu ocazia numirii sale în noua funcţie, Sandu Tăbîrcă a acordat un interviu site-ului amintit, în care explică modul de lucru pe care îl va aborda.

ADVERTISEMENT

– Domnule Tăbîrcă, în ce va consta exact activitatea dumneavoastră?
– În Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020 sînt clar prevăzute şi asumate lucruri precum “îmbunătăţirea activităţilor-suport pentru susţinerea FOTBALULUI DE PERFORMANŢĂ” şi “îmbunătăţirea calităţii profesionale şi dobîndirea aptitudinilor de lucru în echipă”. Principala mea activitate va fi de a forma la nivelul loturilor de juniori şi tineret o filozofie şi un mod de lucru comun într-un cadru cu principii sportive, etice şi morale clar definite şi stabilite de Comisia Tehnică a FRF.

Obiective generale, de lungă durată

– Care sînt obiectivele pe care le aveţi?
– Obiectivul principal este de a forma un grup de lucru omogen şi reponsabil care să-şi însuşească şi să participe activ în echipă la dezvoltarea fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

– Care credeţi că sînt argumentele pentru care consideraţi că veţi reuşi?
– În primul rînd trebuie să clarificăm ce înseamnă “a reuşi” în condiţiile socio-economice din zilele noastre. Ştim foarte bine că performanţa poate fi realizată în două moduri, unul dintre ele ar fi investiţia masivă de capital şi a doua este munca organizată şi corelată cu strategii realiste bine ancorate în realitatea actuală. Cred că a doua variantă este cea pe care trebuie să o urmăm şi, dacă peste ani, cineva va remarca faptul că acest grup de selecţioneri, împreună cu membrii Comisiei Tehnice, au reuşit să creeze cadrul care generează performanţă, atunci vom putea vorbi despre “reuşită”.

„Eu sînt subordonatul direct al domnului Anghel Iordănescu”

– Cum preconizaţi că va fi colaborarea cu fiecare dintre selecţioneri?
– Precum am spus, vom forma un grup de lucru care în primul rând va învăţa şi dezvolta modul de lucru comun cu o viziune unitară.

ADVERTISEMENT

– Care este cea mai mare provocare?
– Însuşi faptul că am fost învestit în acestă funcţie…

– Care va fi raportul între atribuţiile dumneavoastră şi ele ale directorului tehnic, domnul Anghel Iordănescu?
– Raportul este clar definit, eu sunt subordonatul direct al domnului Anghel Iordănescu, cea mai importantă şi experimentată persoană din departamentul tehnic al FRF. Pe această cale doresc să-i urez mult succes domniei sale şi echipei noastre naţionale la importanta partidă contra Irlandei de Nord.

ADVERTISEMENT
Tags: