Fotbal intern

FRF a cheltuit aproape 60.000 de euro pentru a-i aduce pe copii la România – Norvegia: ”Cine fentează o sancțiune, dar plătește dublu?”

18.10.2019 | 17:22
FRF a cheltuit aproape 60000 de euro pentru ai aduce pe copii la Romania  Norvegia Cine fenteaza o sanctiune dar plateste dublu
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a cheltuit aproape 60.000 de euro pentru a-i aduce pe copii la meciul România – Norvegia din preliminariile Campionatului European din 2020. Întâlnirea de pe Arena Națională ar fi trebuit să se joace cu porțile închide după incidentele de la partida cu Spania, dar șefii de la Casa Fotbalului au profitat de o nouă regulă a UEFA prin care poate aduce la stadion copii de până la 14 ani.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 5.60 este cota pentru “peste 4,5 goluri” la meciul Rusia – Belgia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

FRF a cheltuit aproape 60.000 de euro pentru a-i aduce pe copii la România – Norvegia: ”S-au dat bani de care nu ar fi fost nevoie la stadionul total închis”

”Absurdul acuzei că FRF a fentat sancțiunea UEFA mai este demonstrat și de faptul că la acest meci cu copii s-au cheltuit bani de care nu ar fi fost nevoie la stadionul total închis. Cum se știe, însă, FRF a oferit fiecărui copil o apă, o gustare, steaguri și eșarfe tricolore. Apoi FRF a angajat stewarzi ca la orice meci, ceea ce la porți închise n-ar fi fost nevoie”, se arată într-un comunicat al FRF.

”S-au suplimentat și serviciile medicale de urgență, cele de curățenie, consumurile de utilități. Totodată, fiecare copil a intrat cu bilet cu loc, ceea ce înseamnă alte cheltuieli pentru procesarea a 30.000 de bilete. La o socoteală simplă, de 1-2 euro cheltuială suplimentară pentru fiecare copil, rezultă că FRF aproape că și-a dublat singură sancțiunea pecuniară pe care o primise o dată cu închiderea porților. Cine fentează o sancțiune, dar plătește dublu? E absurd”, este mesajul FRF prin care arată că a chetuit aproape 60.000 de euro pentru aducerea copiilor la România – Norvegia.

ADVERTISEMENT
Ionuț Radu îi salută pe copii prezenți pe Arena Națională la finalul meciului România – Norvegia

”FRF nu a organizat în niciun fel deplasarea copiilor”

”Cea mai deplasată ipoteză pe care dorim să o demontăm este aceea că zecile de mii de copii au fost aduse fără voia lor la stadion, prin metode preluate din cultura mitingurilor politice. În afară de declarația fermă a FRF că nu a organizat în niciun fel deplasarea copiilor, mai stau mărturie a falsității acuzei zecile, poate sutele, de declarații ale copiilor preluate în mass media înainte și după meci. Cu toții și-au manifestat bucuria de a veni la Arena Națională, unii după obositoare călătorii de la Timișoara sau Satu Mare. Sperăm că bănuiala că FRF poate manipula și presa să publice doar anumite păreri de copii nu a ajuns încă în registrul de atac al criticilor noștri”, se mai arată în comunicat.

Imediat după întâlnirea România – Norvegia, FANATIK a stat de vorbă cu doi dintre oamenii care au reușit să creeze această mobilizare extraordinară, iar aceștia au explicat cum a pornit totul. Presa internațională a avut numai cuvinte de laudă pentru ceea ce s-a întâmplat pe Arena Națională, însă norvegienii au fost extrem de supărați că au exitat spectatori în tribune.

ADVERTISEMENT