Fotbal intern

FRF a decis! CSA Steaua, posibile derby-uri cu echipele secunde de la Dinamo, Rapid și FCSB în Liga 3

22.08.2020 | 19:00
FRF a decis CSA Steaua posibile derbyuri cu echipele secunde de la Dinamo Rapid si FCSB in Liga 3
ADVERTISEMENT

Formațiile secunde de la Rapid, Gaz Metan, Viitorul, Hermannsatdt și Dinamo vor juca în ediția viitoare a Ligii a treia.

Modificarea sistemului competițional, 10 serii a câte 10 formații, și costurile mari pentru respectarea protocolului împotriva covid 19 au făcut ca 5 locuri să fie libere în Liga 3. Ele au fost luate de Rapid 2, Gaz Metan 2, Viitorul 2, Hermannstadt 2 și Dinamo 2.

ADVERTISEMENT

”Pe baza cererilor de înscriere depuse în termen și cu respectarea prevederilor regulamentare, vă supunem spre aprobare lista cu cele cinci ocupante ale ultimelor locuri vacante: CS Gaz Metan Mediaș 2, FC Viitorul Constanța 2, AFC Hermannnstadt 2, SC Dinamo 1948 SA 2 și Fotbal Club Rapid 2”, solicitarea Departamentului Competiții, aprobată de Comitetul de Urgență al FRF.

Rapid 2 va juca în Liga a treia

Echipa secundă a Rapidului a terminat pe locul doi în Liga a patra, în urma celor de la CSA Steaua. Rapidiștii ar fi trebuit să joace un play-off care să decidă formația promovată, dar AMFB a hotărât anularea lui, din cauza pandemiei de coronavirus. Giuleștenii au contestat decizia, dar FRF nu le-a dat dreptate. Peste câteva săptămâni, dorința lor a devenit realitate.

ADVERTISEMENT

”Echipa secundă a Rapidului va lua startul în sezonul 2020-2021 a ligii a treia, urmând a ocupa unul dintre locurile vacante.

Astfel, sunt șanse mari ca formația antrenată de Mihai Iosif să facă parte din aceeași serie cu CSA Steaua. Rapid II ocupa locul secund în seria bucureșteană din Liga 4, înainte ca sezonul să fie înghețat. Noul sezon din Liga 3 va începe pe 15 septembrie 2020”, comunicat al FC Rapid 1923.

ADVERTISEMENT

Cum pot promova echipele în Liga secundă?

Dinamo vrea ca formația secundă a clubului să joace în Liga a treia, hotărârea se va lua în funcție de câte echipe înscrise vor fi în noua stagiune. În noul sezon am putea avea o serie cu Steaua, FCSB II, Dinamo B și Rapid II.

FRF nu a hotărât cum vor arăta seriile celui de-al treilea eșalon, ele urmează să fie stabilite de Departamentul Competiții al FRF. Criteriul geografic primează în stabilirea seriilor, astfel Dinamo 2, FCSB 2 și Steaua ar putea fi oponente pentru că toate sunt din București.

ADVERTISEMENT

În noua stagiune de Liga a treia promovarea se va decide după două baraje. Primele două echipe din fiecare serie vor evolua într-un baraj, tur-retur, iar împerecherea se va face folosind sistemul ”locul 1 dintr-o serie vs. Locul 2 din altă serie”. După aceea, cele 10 învingătoare vor juca un alt baraj doar într-o manșă, iar cele cinci câștigătoare vor evolua în Liga secundă.

ADVERTISEMENT