FRF a modificat prevederile din protocolul sanitar în legătură cu jucătorii depistați pozitiv cu coronavirus. Ce se schimbă

Rareș Mușătoiu   
în FRF
28/10/2020, 20:04
FRF a modificat prevederile din protocolul sanitar în legătură cu jucătorii depistați pozitiv cu coronavirus. Ce se schimbă
FRF a modificat prevederile din protocolul sanitar în legătură cu jucătorii depistați pozitiv cu coronavirus. Ce se schimbă

Federația Română de Fotbal a modificat prevederile din protocolul sanitar pentru desfășurarea competițiilor sportive. Conform unui comunicat oficial al federației, o persoană depistată pozitiv nu trebuie retestată timp de 90 de zile după ce a fost declarată vindecată.

Excepție fac persoanele care au imunodepresii severe sau cele care prezintă simptomatologie sugestivă, acestea trebuind să fie testate în continuare.

Totuși, în cazul unei persoane care este retestată, un nou rezultat pozitiv nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau simptomatologie severă.

FRF a modificat prevederile din protocolul sanitar în legătură cu jucătorii depistați pozitiv. Ce se schimbă

„Prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitiv în urma testării COVID, conform noului protocol, pacientul pozitiv SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi nu mai trebuie retestaţi timp de 90 de zile, putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă.

Cluburile de fotbal și futsal care au înregistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoanele respective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scutite de costurile testărilor RT-PCR”, se arată în comunicatul oficial al FRF.

FRF a modificat astfel protocolul medical aprobat la finalul lunii august. Conform acestuia, pentru a se desfășura o partidă, fiecare echipă trebuie să aibă minimum 13 jucători disponibili, dintre care unul să fie portar.

„Decizia a fost adoptată luând în considerare Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1819 din 27.10.2020 privind modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către Direcțiile de Sănătate Publică.

Aplicarea se face și de către Institutul Național de Sănătate Publică, de către unitățile sanitare, serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și de către medicii de familie”, mai se prezintă în acel comunicat.

Închide ×