Fotbal intern

FRF a răspuns dacă va ajuta CSA Steaua şi Academia Rapid să promoveze

07.05.2018 | 19:48
FRF a raspuns daca va ajuta CSA Steaua si Academia Rapid sa promoveze

FRF a răspuns la întrebarea care tot circulă de o bună bucată de timp în lumea fotbalului, referitor la faptul că Academia Rapid şi CSA Steaua ar putea fi ajutate să promoveze. Preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu, a fost foarte tranşant în răspunsul său şi a ţinut să clarifice lucrurile, pentru a pune capăt zvonurilor.

Răzvan Burleanu a lăsat de înţeles că Academia Rapid şi CSA Steaua nu vor fi ajutate să-şi scurteze drumul spre Liga 1. Preşedintele FRF spune că meritul sportiv primează. Principul de bază de la care se pleacă este meritul sportiv şi anume meritul sportiv este cel care primează. Echipa care a câştigat faza judeţeană sau faza la nivelul muncipului Bucureşti să poată să meargă la acest baraj”

FRF nu va ţine cont de faptul că ambele echipe au foarte mulţi suporteri

În situaţia actuală este evident că doar una dintre cele două ar putea merge la barajul pentru liga a treia, echipa care va ieşi învingătoare în play-off. Suporterii sperau că se va putea face o derogare de la regulamente ţinând cont de tradiţia celor două cluburi. Chiar dacă sunt nou înfiinţate, ele poartă culorile tradiţionale, alb-vişiniu, respectiv roşu-albastru şi beneficiază de aportul unui număr mare de suporteri.

Aşa cum s-a văzut şi în partida directă găzduită de Arena Naţională nu cu mult timp în urmă, în tribune s-au aflat peste 30.000 de spectatori, cu mult peste ceea ce este în prima divizie, semn că ambele echipe au un puternic suport din partea fanilor. Momentan Academia Rapid este prima în serie, dar promovarea se va decide abia după play-off.