Fotbal intern

FRF a reacționat după ce Cosmin Contra l-a înjurat pe George Pușcaș: ”A fost o ieșire necontrolată, o greșeală a selecţionerului”

16.10.2019 | 23:33
FRF a reactionat dupa ce Cosmin Contra la injurat pe George Puscas A fost o iesire necontrolata o greseala a selectionerului
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a avut o primă reacție pe subiectul incidentului iscat la meciul România – Norvegia, atunci când selecționerul Cosmin Contra l-a înjurat pe atacantul George Pușcaș. Forul suprem al fotbalului românesc consideră nepotrivit gestul lui Contra, despre care spune că a avut o discuție cu elevul său.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,96 este cota pentru ”X2” la meciul Turcia – Islanda. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 octombrie, ora 23:33. Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, a anunțat că ieșirea nervoasă a lui Cosmin Contra, la adresa lui George Puşcaş, din timpul meciului România – Norvegia, se va discuta la următoarea şedinţă a Comisiei Tehnice a forului de la Casa Fotbalului.

“Probabil că la următoarea şedinţă a Comisiei Tehnice se va discuta acest lucru. Cert este că a fost o ieşire necontrolată, o greşeală a selecţionerului. Îmbucurător este că el a înţeles imediat că a greşit, că Puşcaş şi antrenorul a discutat imediat după meci şi au îngropat securea războiului, şi-au spus ce au avut de spus unul altuia, şi-au cerut scuze.

ADVERTISEMENT

Nefiind caz singular, vorbim despre o patologie a sportului. Vorbim despre un background, despre cum au fost învpăţaţi aceşti bărbaţi din ziua de azi care ne conduc echipele în momentul când erau ei jucători. Şi aveam discuţia cu cei mai în vâstă care spuneau că îi înjura şi îi făcea albie de porci, dar era cel mai iubit antrenor.”, a spus Vochin la Telekomsport.


FRF, explicații după ce Cosmin Contra l-a înjurat pe George Pușcaș: ”Ieșirea lui a fost o greșeală”

Oficialii FRF admit că antrenorul naționalei a greșit în momentul în care i-a adresat injurii lui George Pușcaș și precizează că acesta și-a cerut scuze în fața acestuia. ”Selecționerul a purtat o discuție cu George Pușcaș la finalul partidei, și-a cerut scuze atât jucătorului, cât și public, în cadrul conferinței de presă și la interviurile de după meci pentru această ieșire nedorită. Considerăm, atât Federația Română de Fotbal, cât și Cosmin Contra, că această ieșire a constituit o greșeală”, e comunicatul FRF pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Incidentul dintre Cosmin Contra și George Pușcaș, controversat și discutat intens în fotbalul românesc, s-a petrecut în minutul 52 al meciului România – Norvegia, din preliminariile EURO 2020. Vârful lui Reading nu a respectat ordinea executanților de lovituri de la 11 metri stabilită de Contra și a decis să bată penalty-ul scos de Bancu. A executat foarte slab, iar Jarstein a apărat ușor. Imediat după, Cosmin Contra i-a adresat cuvinte grele elevului său, totul fiind surprins pe camerele tv: “Fu**-** morții mă-tii să îți f**, Pușcaș!”.

FRF, explicații după ce Cosmin Contra l-a înjurat pe George Pușcaș: ”Ieșirea lui a fost o greșeală”
FRF, explicații după ce Cosmin Contra l-a înjurat pe George Pușcaș: ”Ieșirea lui a fost o greșeală”. Sursa foto: sportpictures.eu

Cosmin Contra și-a recunoscut ieșirea nelalocul ei și s-a scuzat după meci

Conștient fiind că vorbele sale la adresa lui Pușcaș s-au văzut foarte clar, Cosmin Contra și-a cerut scuze după partidă: ”Trebuia să bată Stanciu, am avut o reacție nelalocul ei, îmi cer scuze, tensiunea a fost imensă. Totul s-a rezolvat foarte rapid, am vorbit cu Pușcaș. Lucrurile sunt super-ok între noi. Sunt frustrat pentru că meritam să câștigăm.”, a spus selecționerul.

ADVERTISEMENT
  • România – Norvegia s-a încheiat 1-1, iar tricolorii au nevoie de 4 puncte cu Suedia și Spania pentru calificarea directă la EURO 2020
ADVERTISEMENT