Fotbal intern

FRF a stabilit cum se promovează în Liga 3. Care sunt condiţiile pentru echipele din al patrulea eşalon

07.04.2021 | 18:11
FRF a stabilit cum se promoveaza in Liga 3 Care sunt conditiile pentru echipele din al patrulea esalon
FRF a stabilit cum se promovează în Liga 3. FOTO: frf.ro
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Fotbal, forul care guvernează campionatele din Liga 3 şi Liga 4, a dat publicităţii regulamentul după care se vor desfăşura barajale de menţinere/promovare în al treilea eşalon fotbalistic.

FRF a stabilit cum se promovează în Liga 3. Două runde de baraj pentru echipele din Liga 4

Pentru a putea promova în Liga 3, echipele din eşalonul inferior trebuie să treacă prin cel mult două runde de baraj. Mai exact, vor fi două etape distincte, prima între formaţii de Liga 4, urmând ca învingătoarea să se lupte cu una din ultimele clasate din Liga 3.

ADVERTISEMENT

Vor avea acces echipele de Liga 4 care au disputat un campionat cu minimum 4 formaţii care să termine competiţia. În plus, pentru a avea dreptul de a promova, clubul care îşi doreşte acest lucru trebuie să fi jucat cel puţin 7 meciuri.

Câştigătoarele campionatelor de la Liga 4 (câte una pentru fiecare judeţ) vor intra în prima etapă de promovare. Teoretic, ar trebui să existe 42 de astfel de campioane judeţene, care vor fi împerecheate prin tragere la sorţi, pentru primul baraj, care se va juca într-o singură mansă, pe teren neutru. Nu se ţine cont de criteriul geografic la tragerea la sorţi, iar jocul decisiv se va juca, aproximativ, la jumătatea distanţei dintre cele două oraşe.

ADVERTISEMENT

Câştigătoarele celor 21 de partide din prima etapă se vor califica în runda a doua, cea în care vor întâlni 21 de echipe aflate pe ultimele locuri în Liga 3. Cum cel de-al treilea eşalon are 10 serii, vor intra în barajul de menţinere/promovare ocupantele locurilor 9 şi 10 din fiecare serie, plus cel mai slab loc 8 din cele 10 serii.

Runda a doua de baraj se va juca în două manşe, în sistem tur-retur, programate pentru 16 şi 23 mai 2021.

ADVERTISEMENT

Cum se poate evita barajul

În cazul în care nu vor exista 42 de campioane judeţene care să respecte regulile de admitere în prima fază (campionat cu mai puţin de 4 echipe sau mai puţin de 7 jocuri într-un sezon), nu vor putea fi organizate cele 21 de minifinale ale Ligii 4. În acest caz, numărul minifinalelor se va reduce astfel:

  1. dacă există cel mult 21 de campioane de Liga 4, prima etapă a barajului se anulează
  2. dacă sunt între 22 şi 41 de campioane judeţene, o parte dintre ele vor avea acces direct în faza a doua, iar celelalte se vor duela în faza întâi, traseul fiecăreia fiind stabilit prin tragere la sorţi.
ADVERTISEMENT

În cazul în care prima fază se anulează, există de asemenea două posibilităţi:

  1. dacă sunt fix 21 de echipe ce pot promova din Liga 4, acestea vor juca împotriva celor pasibile de retrogradare din Liga 3 (locurile 9 şi 10 din fiecare serie, plus cel mai slab loc opt).
  2. dacă există mai puţin de 21 de campioane judeţene, acestea vor disputa barajul de promovare cu cele mai slabe echipe de Liga 3, în număr egal. De exemplu, dacă sunt 14 echipe ce pot urca din Liga 4, ele vor întâlni echipele de pe locurile 10 din Liga 3, plus cele mai slabe 4 formaţii de pe locurile 9. Toate celelalte cluburi din eşalonul al treilea care au terminat pe 9 (celelalte 6) şi cel mai slab loc 8, nu vor retrograda.

În Etapa I nu vor putea participa structurile sportive care nu dețin personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS. Asociaţiile judeţene de fotbal şi AMFB sunt obligate să trimităla FRF, până la data de 8 mai 2021, ora 24:00, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”