Fotbal intern

FRF a stabilit formate noi la Liga 2 şi Liga 3. CSA Steaua nu poate promova direct

18.08.2020 | 17:18
FRF a stabilit formate noi la Liga 2 si Liga 3 CSA Steaua nu poate promova direct
Cum arată Liga 2 şi Liga 3 în sezonul 2020-2021. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Pe lângă schimbările de la nivelul Casa Pariurilor Liga 1, care s-a mărit de la 14 la 16 echipe, FRF a stabilit formate noi şi pentru Liga 2 şi Liga 3.

La nivelul Ligii 2, două formaţii vor promova direct, iar alte două dispută baraje cu echipe din primul eşalon, pentru un loc în Casa Pariurilor Liga 1. Cinci cluburi vor lua drumul diviziei a treia.

ADVERTISEMENT

Liga 3 va avea 100 de formaţii împărţite în 10 serii. Pentru a promova în Liga 2, orice echipă va trebui să se impună în alte două baraje cu formaţii din celelalte serii, conform GSP.

4 formaţii din Liga 2 pot promova. 5 retrogradează!

Noul sezon de Liga 2 va avea la start 20 de partide. Există posibilitatea ca numărul să crească la 21 dacă Pandurii, excluşi pentru datorii, vor câştiga apelul pentru licenţiere, conform GSP.

ADVERTISEMENT

Prima fază a campionatului va avea 19 etape, fiecare echipă va disputa câte un singur meci împotriva tuturor celorlalte. Primele 6 clasate după acest tur se califică în play-off. Ultimele 14 sunt împărţite în două grupe de câte 7, într-un play-out.

În play-off, se joacă tur-retur. La final, locurile 1 şi 2 promovează direct în Casa Pariurilor Liga 1. Locurile 3 şi 4 dispută baraje cu poziţiile 13 şi 14 din prima divizie pentru promovare/menţinere în primul eşalon.

ADVERTISEMENT

În play-out, ultimele două clasate din fiecare grupă de 7 vor retrograda în Liga 3. Ocupantele locurilor 5 din fiecare grupă vor disputa un baraj între ele, în urma căruia învingătoarea se salvează, iar pierzătoarea cade în divizia a treia. Cinci formaţii vor retrograda!

Cele 20 de formaţii din Liga 2 sunt: Rapid, Petrolul, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele, U Cluj, Farul, U Craiova 1948, Metaloglobus, Gloria Buzău, Viitorul Tg. Jiu, Dunărea Călăraşi, Ripensia, CSM Reşiţa, Concordia Chiajna, Csikszereda, ASU Poli Timişoara, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina şi Comuna Recea.

ADVERTISEMENT

100 de echipe împărţite în 10 serii, la Liga 3

FRF a propus ca Liga 3 să aibă 100 de formaţii, distribuite în 10 serii. Repartizarea se face ţinând cont de criteriul geografic, iar sezonul va debuta pe 12 septembrie.

Pentru promovare, vor avea loc două runde de jocuri de baraj. La finalul celor 10 campionate zonale, primele două formaţii din fiecare serie se califică în barajale pentru promovare.

În primă fază, fiecare câştigătoare de serie va juca împotriva unui loc secund dintr-o altă serie. Învingătoarele acestor prime 10 meciuri de baraj se vor duela între ele în alte 5 meciuri de baraj. Câştigătoarele acestor 5 finale vor promova în Liga 2.

CSA Steaua şi FCSB 2 ar putea evolua în aceeaşi serie cu Dinamo B

Dinamo şi-a reînfiinţat echipa secundă şi a cerut un loc în Liga 3. Dacă solicitarea va fi acceptată, funcţie de numărul de echipe care se vor înscrie în noul sezon, Dinamo B ar putea fi adversara lui FCSB 2 şi CSA Steaua.

Cele trei ar trebui să fie colege de serie, întrucât criteriul geografic este primul de care se ţine cont în stabilirea componenţei seriilor de Liga 3. Dar o decizie finală nu s-a luat încă la nivelul FRF.

ADVERTISEMENT