Fotbal intern

FRF – AJF: verifica toate informațiile și știrile despre Asociațiile Județene de Fotbal

CSA Steaua și Rapid București s-au înfruntat sezonul trecut într-o competiție organizată de AJF București

Asociațiile Județene de Fotbal (AJF) reprezintă persoane juridice de drept privat alcătuite din cluburile și asociațiile cuprinse în sistemul competițional județean care sunt afiliate și recunoscute de către acestea.

AJF-urile au ca principal obiectiv organizarea, administrarea, coordonarea și controlul sistemului competițional județean și al campionatului din Liga a 4-a sau Liga a 5-a. De asemenea, AJF-urile au puterea să decidă asupra afilierii, dezafilierii, suspendării și/sau excluderii membrilor. Fotbalul de la nivelul de amatori a devenit cunoscut microbiștilor români după scandalul făcut sezonul trecut în Liga a 4-a, la AJF București. Atunci, juristul CSA Florin Talpan a contestat la Asociația Județeană din Capitală dreptul celor de la Academia Rapid de a promova în Liga a 3-a, în locul echipei armatei.

Un alt moment în care AJF-urile au avut un rol important în fotbalul românesc a fost la alegerile FRF, unde Răzvan Burleanu l-a avut adversar pe Ionuț Lupescu. Chiar dacă lumea se aștepta la un rezultat strâns, Burleanu a primit sprijinul oamenilor din teritoriu și a câștigat detașat alegerile. Asta deoarece Asociațiile Județene dau foarte multe voturi în astfel de cazuri. Fiecare club din Liga 4, Liga 5, fiecare club de fotbal feminin, futsal sau din campionatele județene de copii și juniori, asociați unor AJF-uri, au câte un vot în astfel de cazuri.

Răzvan Burleanu a câștigat lejer alegerile FRF, cu sprijinul AJF-urilor

În continuare aveți lista întreagă a tuturor celor 38 de Asociații Județene de Fotbal afiliate FRF:

AJF Argeș

AJF Bacău 

AJF Bihor

AJF Bistrița-Năsăud

AJF Botoșani 

AJF Brăila

AJF Brașov

AJF București 

AJF Buzău 

AJF Călărași

AJF Caraș-Severin

AJF Cluj

AJF Constanța

AJF Covasna

AJF Dâmbovița

AJF Dolj

AJF Galați

AJF Giurgiu 

AJF Gorj

AJF Harghita

AJF Hunedoara

AJF Ialomița

AJF Iași 

AJF Ilfov

AJF Maramureș 

AJF Mehedinți 

AJF Mureș

AJF Neamț

AJF Olt

AJF Prahova

AJF Sălaj 

AJF Satu-Mare

AJF Sibiu

AJF Teleorman

AJF Timiș

AJF Tulcea

AJF Vâlcea

AJF Vaslui