Sport

FRF, anunț oficial despre viitorul lui Edi Iordănescu după Finlanda – România 1-1. Ce se întâmplă la finalul grupei din Liga Națiunilor

Edi Iordănescu are un bilanț de coșmar pe banca României, o singură victorie în șapte meciuri. FRF a anunțat ce urmează pentru selecționer.
24.09.2022 | 11:55
FRF anunt oficial despre viitorul lui Edi Iordanescu dupa Finlanda  Romania 11 Ce se intampla la finalul grupei din Liga Natiunilor
Edi Iordănescu are o singură victorie în mandatul de selecționer. FRF a făcut anunțul oficial în ceea ce privește viitorul acestuia. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România, cu Edi Iordănescu selecționer, a obținut o singură victorie, două remize și cinci înfrângeri. După egalul de la Helsinki 1-1 cu Finlanda, FRF a anunțat ce se întâmplă cu Iordănescu junior.

Reacția FRF după remiza României cu Finlanda: ”Trebuia să câştigăm, aceasta e concluzia”

Naționala României alunecă spre mediocritate, prin prisma rezultatelor, dar la Helsinki ”tricolorii” au avut una dintre evoluțiile bune sub conducerea lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Oficialii FRF au luat act de dorința jucătorilor și au anunțat că selecționerul va rămâne în funcție și după meciul cu Bosnia Herțegovina, de luni, ultimul din actuala campanie din Liga Națiunilor.

”Jocul mă mulțumește, e prima dată când vedem o construcție interesantă din partea naționalei, faze frumoase, posesie. Apărarea a fost destul de solidă, cu excepția anumitor momente.

ADVERTISEMENT

Trebuia să câștigăm, aceasta e concluzia, și oficialii lor au zis la fel. Toată echipa ne-a mulțumit, chiar dacă rămâne supărarea că n-am mai marcat. 

Edi Iordănescu va continua la națională! Am tot schimbat antrenori, încercăm să mergem pe continuitate”, a declarat Mihai Stoichiță la primasport.ro.

ADVERTISEMENT

Jucătorii și fanii s-au săturat de desele schimbări de antrenor la națională

Reacția oficialului Federației Române de Fotbal este în ton cu ceea ce solicită și jucătorii pe care Edi Iordănescu a mizat la Helsinki, dar și a multor voci importante din fotbalul românesc.

Mulți dintre foștii internaționali, dar și suporterii cer continuitate pe banca naționalei și răbdare din partea forului condus de Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Presiunea rezultatelor imediate, pusă de FRF pe Edi Iordănescu, dar și pe Ladislau Boloni în negocierile cu acesta, a fost resimțită de fotbaliști, iar acest lucru a dus la amplificarea tensiunilor din sânul echipei naționale.

Unii jucători au ales să nu mai onoreze convocările, iar cei care țin mai departe steagul sus au de cele mai multe ori evoluții temătoare, departe de valoarea individuală a fiecăruia.

În ultimul meci din Liga Națiunilor, România va întâlni Bosnia Herțegovina, luni, de la 21:45, pe Stadionul Rapid. Pe 9 octombrie va avea loc, la Frankfurt, tragerea la sorți a grupelor din preliminariile Euro 2024.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,60 este cota pentru ”gazdele câștigă cel puțin o repriză” la meciul România – Bosnia Herțegovina. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT