Fotbal intern

FRF, apel la UEFA pentru modificarea regulamentului de licenţiere! Care sunt propunerile

22.04.2020 | 11:26
FRF apel la UEFA pentru modificarea regulamentului de licentiere Care sunt propunerile
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal are o propunere de modificare a regulamentului de licențiere pentru formațiile din Liga 1, ceea ce poate fi o veste bună pentru Dinamo.

FRF propune o modificare a regulamentului de licențiere

Pe site-ul Federației Române de Fotbal se arată o propunere de modificare a regulamentului de licențiere: Având în vedere Decretul prezidențial privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României și pentru a veni în sprijinul cluburilor, Federația Română de Fotbal a solicitat UEFA modificarea Regulamentului de Licențiere.

ADVERTISEMENT

Astfel, FRF propune:

  1. Amânarea termenului de achitare a datoriilor restante până la data de 29 mai în loc de 30 aprilie 2020 (exclusiv pentru cluburile solicitante de licență pentru Liga 1);
  2. Suspendarea analizării criteriului privind datoriile financiare restante către bugetul statului (art. 47 bis) (exclusiv pentru cluburile solicitante de licență pentru Liga 1);
  3. Ca urmare a punctului 2, suspendarea criteriului similar prevăzut de art. 61 bis pentru monitorizarea financiară (nu se vor evalua datoriile către stat nici în procesul de licențiere în desfășurare și nici în procesul de fair-play financiar desfășurat în cursul actualului an calendaristic – 2020);
  4. Modificarea termenului privind prezentarea de către cluburi a informațiilor referitoare la pragul de rentabilitate financiară (art. 58 alin. 1 și art. 59 alin. 3 din RNLC și FPF) de la 31 mai la 31 august.

De asemenea, odată cu acordul UEFA, FRF va opera modificarea similară și în ceea ce privește suspendarea criteriului privind evaluarea datoriilor către stat / autorități fiscale din Regulamentul de certificare pentru Liga 2.

ADVERTISEMENT

Propunerile de modificare ale Regulamentului de Licențiere au fost trimise către UEFA și, în cazul unui răspuns pozitiv, vor fi reglementate printr-o decizie de Comitet de Urgență”.

Dinamo, Astra și Poli Iași sunt în pericol să nu-și ia licența

În afară de Dinamo, Astra și Poli Iași sunt în pericol să nu primească licența, iar propunerea FRF poate veni în ajutorul acestora.

ADVERTISEMENT

În cazul lui Dinamo, problemele sunt mult mai grave, pentru că formația din șoseaua „Ștefan cel Mare” riscă falimentul, având datorii de peste 2.000.000 de euro.

Tags: