Fotbal intern

FRF ar avea de unde să aleagă. Propuneri pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi: „Vin și în alergare”

13.05.2021 | 16:53
FRF ar avea de unde sa aleaga Propuneri pentru inlocuirea lui Mirel Radoi Vin si in alergare
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal nu ar trebui să aibă motive de îngrijorare în cazul în care Mirel Rădoi ar decide să părăsească naționala României și să dea curs uneia dintre ofertele echipelor de club.

Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu sunt doar câțiva dintre tehnicienii care s-ar arăta dispuși să-i pregătească pe tricolori. „Sunt liberi de contract. Vă dau scris că vin pe jos, în alergare, susține „Generalul” Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT

După trei meciuri disputate, România se află pe locul al patrulea în Grupa J din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, la șase puncte în urma liderului Armenia.

Ei l-ar putea înlocui pe Mirel Rădoi. Propuneri surpriză pentru banca naționalei României

Ultima oară când am vorbit cu Răzvan Burleanu, l-am sfătuit să discute pentru Gică Hagi. Sunt convins că se va întoarce la echipa naţională, aşa cum se poate întoarce şi Răzvan Lucescu. Şi Dan Petrescu îşi doreşte să antreneze echipa naţională.

ADVERTISEMENT

Uitaţi-vă ce se petrece în fotbalul românesc: avem patru antrenori care sunt liberi de contract. Ne permitem acest lux şi nimeni nu insistă, mă refer şi la echipele de club.

O să mi se spună că sunt prea scumpi. Cred că un antrenor precum Dan Petrescu, care a strâns o sumă considerabilă din fotbal, poate să vină mai stea câţiva ani la o echipă din România.

ADVERTISEMENT

Vă dau scris că şi Dan Petrescu, şi Gică Hagi, vin pe jos la echipa naţională, în alergare. Aşa de mult iubesc echipa naţională”, a declarat Anghel Iordănescu la Look Sport.

Cosmin Olăroiu, pe lista FRF? Mirel Rădoi surprinde: „Ar fi cea mai bună variantă”

Dacă Hagi și Răzvan Lucescu au condus în trecut naționala României, Dan Petrescu s-ar afla pentru prima dată într-o astfel de postură. Cei trei nu sunt, însă, singurele variante pe care Federația Română de Fotbal ar trebui să le aibă în vedere dacă Mirel Rădoi ar alege o echipă de club.

ADVERTISEMENT

Potrivit actualului selecționer, Cosmin Olăroiu ar fi omul cel mai potrivit să-i ia locul pe banca tricolorilor. „Nu pentru că suntem prieteni, ci din ceea ce înseamnă antrenorul Cosmin Olăroiu”, a explicat tehnicianul de 40 de ani.

„Oli” este liber de contract din februarie, când și-a încheiat socotelile cu echipa chineză Jiangsu FC, intrată în colaps financiar imediat după cucerirea titlului de campioană.

Probleme de lot pentru Jocurile Olimpice: „Nu îmi pică bine”

În altă ordine de idei, pe Mirel Rădoi îl așteaptă o vară încărcată la naționala României. Urmează două partide amicale, cu Georgia (2 iunie) şi Anglia (6 iunie), precum și Jocurile Olimpice de la Tokyo, de unde speră să plece cu o medalie, în ciuda faptului că echipele de club refuză să-și lase jucătorii să participe.

Așteptăm să vedem care va fi, la sfârșit, lotul. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră cat mai accesibilă pentru toată lumea. Din păcate, nu cred că vom putea avea jucătorii pe care îi dorim. Nu îmi pică bine, dar, până la urmă, va trebui să gasim soluții”, a explicat selecționerul.

ADVERTISEMENT