Sport

FRF, atac dur la adresa huliganilor: „Nu putem controla ce scot ei pe gură! Doar Statul poate rezolva această problemă”

Federația Română de Fotbal a avut un atac dur la adresa huliganilor după bătaia provocată la meciul echipei naționale împotriva Andorrei.
27.03.2023 | 23:56
FRF atac dur la adresa huliganilor Nu putem controla ce scot ei pe gura Doar Statul poate rezolva aceasta problema
FRF a avut un mesaj dur după incidentele provocate de huligani la meciul României cu Andorra. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a oferit o primă reacție dură după incidentele provocate de suporterii români care au făcut deplasarea în Andorra pentru meciul din preliminariile Euro 2024. Andrei Vochin, consilierul președintelui Răzvan Burleanu și analist la FANATIK SUPERLIGA, este convins că forul care conduce fotbalul românesc nu poate face nimic în privința derapajelor ultrașilor.

FRF, atac dur la adresa huliganilor după incidentele din Andorra – România: „Doar Statul român poate rezolva această problemă!”

În sectorul ocupat de gruparea „Uniți Sub Tricolor” la meciul Andorra – România, scor 0-2 în preliminariile Euro 2024 a izbucnit o bătaie generală și a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca spiritele să fie calmate. O parte dintre persoane au fost reținute și evacuate. În centrul scandalului s-a aflat și Andrei Preda, zis „Gogoașă”, liderul Peluzei Sud 1997 care l-a terorizat pe Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin consideră că FRF nu poate face mai mult pentru a opri derapajele ultrașilor, ci este nevoie de intervenția Statului. „Ei asta își doresc: vor ca România să joace fără spectatori! O Federație nu poate rezolva această problemă. Doar Statul român poate rezolva această problemă!. 

Mi-a plăcut în Andorra că tot stadionul, toți românii prezenți în stadion, cu excepția lor, și-au dat seama care e ocupația acelor băieți care nu înțeleg că pot încuraja naționala și fără jigniri și astfel de ieșiri. 

ADVERTISEMENT

„Nu putem controla ce scot ei pe gură”

„De dinainte de pandemie, la meciurile de acasă există un sistem de securitate la un nivel dezvoltat. Dar nu Federația face controlul la poartă. FRF angajează o firmă de securitate care se ocupă, atât. Nu putem controla ce scot ei pe gură”, a declarat Andrei Vochin, potrivit Orange Sport.

Pe lângă bătaia provocată de gruparea care susține echipa de fotbal a României, membrii facțiunii „Uniți Sub Tricolor” au aprins fumigene și torțe. Mai mult decât atât, aceștia au avut scandări xenofobe care ar putea duce la sancțiuni și amenzi aspre pentru România și FRF.

ADVERTISEMENT

Totodată, gruparea „Uniți Sub Tricolor” a provocat scandal și la ultimul meci al României din Liga Națiunilor cu Bosnia, scor 4-1 în Giulești. Membrii facțiunii s-au luat la bătaie cu suporterii adverși.

FRF, victima incidentelor provocare de grupul „Uniți Sub Tricolor”

Federația Română de Fotbal a fost trasă la răspundere în mai multe rânduri după incidentele provocate de facțiunea „Uniți Sub Tricolor”. FRF a fost amendată fie din cauza comportamentului xenofob al ultrașilor sau fie din cauza torțelor folosite sau a scandărilor nepotrivite.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după incidentele de la Sf. Gheorghe, care au rămas în istoria fotbalului, când ultrașii Peluzei Sud 1997 au avut scandări xenofobe la adresa maghiarilor, iar meciul a fost întrerupt, gruparea „Uniți Sub Tricolor” a reacționat imediat și le-a luat apărarea oltenilor.

În comunicatul emis, facțiunea „Uniți Sub Tricolor” au adus acuzații extrem de dure atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal.


  • 2,03 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „peste 2,5 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT