Sport

FRF ca FCSB?! Helmuth Duckadam acuză: „Schimbă jucători şi face tactica la naţională“. Răspunsul lui Mihai Stoichiţă. Video

Imixtiunea lui Gigi Becali peste antrenor la FCSB a fost condamnată de oamenii de fotbal, dar Helmuth Duckadam susţine că acelaşi lucru se întâmplă şi la naţională.
10.08.2021 | 14:59
FRF ca FCSB Helmuth Duckadam acuza Schimba jucatori si face tactica la nationala Raspunsul lui Mihai Stoichita Video
ADVERTISEMENT
10-08-2021
12:05

Mihai Stoichiţă neagă acuzaţiile lui Helmuth Duckadam

Mihai Stoichiţă a răspuns acuzaţiilor lansate de Helmuth Duckadam. În cadrul conferinţei de presă pentru prezentarea lui Florin Bratu ca nou selecţioner la U21, preşedintele Comisiei Tehnice FRF a negat că s-ar fi băgat peste antrenori.

„Am fost acuzat nu numai de asta. Nu mai am nostalgia meseriei de antrenor. Am un rol care îmi place, în care trebuie să fiu extrem de echilibrat. Nu am făcut niciodată schimbările la echipa naţională, aceasta este o afirmaţie pe care le fac unii cu anumite interese.

Eu ştiu cine sunt, cum mă comport şi cât de civilizat fotbalistic sunt. Respect meseria în primul rând. Încerc să-i ajut pe antrenori, nu să-i pun în situaţii delicate. Nu sunt un şef, sunt un colaborator al antrenorilor echipei naţionale. Şef sunt în organigramă, dar nu mă comport ca un şef“, a declarat Mihai Stoichiţă (minutul 20:03 în video de mai jos).

Faptul că Gigi Becali se bagă peste antrenori nu mai este niciun secret. Patronul a recunoscut-o în mai multe rânduri. Antrenorul Dinu Todoran a lăsat şi el să se înţeleagă acelaşi lucru după primul meci.

Oamenii de fotbal din România au condamnat în dese rânduri această strategie a patronului de la FCSB şi au adus ca argumente rezultatele slabe ale echipei.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam îl acuză pe Mihai Stoichiţă: „Schimbă jucători şi face tactica la naţională“

Cu toate acestea, se pare că nu doar la FCSB se întâmplă astfel de lucruri. Helmuth Duckadam a lansat acuze grave la adresa lui Mihai Stoichiţă, despre care spune că se comportă la echipa naţională precum Gigi Becali la FCSB.

„Toată lumea îl acuză pe domnul Becali că se implică la echipă, la schimbări. Am înţeles că acelaşi lucru se întâmplă şi la Federaţie! Domnul Stoichiţă schimbă şi el jucătorii în timpul meciului.

ADVERTISEMENT

Să ne amimtim doar la ultimele meciuri, cu Israel, când am înţeles că a schimbat şi jucători. El face şi tactică în vestiar“, a declarat Helmuth Duckadam la as.ro.

Gigi Becali, apărat de familie

Chiar dacă Gigi Becali a fost aspru criticat pentru felul în care alege să îşi conducă echipa, luând toate deciziile, există şi persoane care îl susţin. Una dintre ele este chiar vărul acestuia, Ioan Becali.

ADVERTISEMENT

Invitat la Digi Sport Matinal, agentul de jucători a spus că patronul lui FCSB este îndreptăţit să se comporte în acest fel şi a precizat că nu este singurul.

Ioan Becali a dat exemplele lui Silvio Berlusconi la AC Milan şi Maurzio Zamparini de la Palermo, ambele formaţii de Serie A.

ADVERTISEMENT

„La Steaua (n.r.- FCSB) nu există jucător sub 10.000 de euro la prima echipă. Nu există! De la 10, 12, 15, 20 de mii de euro pe lună în sus, când se mai enervează dă și 30. Atunci, are și el (n.r. – Gigi Becali) dreptate cu aceste clauze.

Dacă ar lua un antrenor de tip Petrescu și un jucător greșește în prima repriză, nu joacă nimic, e normal să-l sune: ‘Bă, schimbă-l pe ăsta, nu mai pot să-l sufăr’. Știe și el acum, are 25 de ani de fotbal.

Vă dau exemplul lui Berlusconi! Nu juca Savicevic, era Capello antrenor. Berlusconi l-a pus pe Capello, el abia terminase cariera, a venit după Sacchi. Îi zice: ‘Boss, nu-l bag pentru că stă cu mâinile în șold’. ‘Păi învață-l! De acum încolo să-l bagi titular!’ L-a băgat titular și a câștigat tot ce se putea.

Îți spun de Zamparini, de la Palermo. Am fost la el în birou de multe ori. Dacă vedeai o discuție între el, antrenor și director sportiv. Dacă vezi cum țipau: ‘Să te duci de aici dacă mai joacă ăsta’! Și ce jucători au trecut pe la Palermo: Dybala, Cavani… A vândut de sute de milioane. A schimbat antrenorii ca pe ciorapi“, a declarat Ioan Becali, la Digisport.

ADVERTISEMENT