Sport

FRF cheltuie sume exorbitante pentru meciurile echipelor naționale. Cât costă partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord

Peste 500.000 de euro va trebui să plătească forul condus de Răzvan Burleanu pentru toate cele șase meciuri ale echipelor naționale de seniori, U21 și U20
01.09.2021 | 11:30
FRF cheltuie sume exorbitante pentru meciurile echipelor nationale Cat costa partidele cu Islanda Liechtenstein si Macedonia de Nord
ADVERTISEMENT

Debutul toamnei calendaristice vine cu cel mai aglomerat calendar din istoria echipelor naționale și, implicit, o notă de plată pe măsură. Pentru toate cele șapte partide – fie că vorbim de seniori, U21 sau U20 – Federația Română de Fotbal va cheltui nu mai puțin de 514.000 de euro.

Dacă elevii lui Mirel Rădoi continuă cursa pentru un loc în viitoarea ediție a Campionatului Mondial, programată peste un an și jumătate, în Qatar, micii „tricolori” dispută primele amicale în procesul de reconstrucție cu Florin Bratu, respectiv Bogdan Lobonț la cârmă.

ADVERTISEMENT

FRF cheltuie o sumă uriașă pentru meciurile echipei naționale

În cadrul ședinței Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal de luni, 30 august, a fost supus spre aprobare raportul care cuprinde cheltuielile pentru șase din cele șapte meciuri pe care echipele naționale le vor disputa în debutul acestei luni. Suma totală – care nu acoperă și duelul din 7 septembrie cu Georgia U21 – se ridică la 514.000 euro.

Concret, forul condus de Răzvan Burleanu va trebui să plătească 158.000 de euro pentru deplasarea din Islanda (2 septembrie), în vreme ce meciurile cu Liechtenstein (5 septembrie, „acasă”) și Macedonia de Nord (8 septembrie, în deplasare) vor costa fiecare câte 170.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă șansele de calificare au scăzut considerabil, prin prisma ultimelor rezultate, toți ochii microbiștilor sunt ațintiți asupra meciurilor din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Pe lângă adversarele din acest debut de septembrie, în grupa J se mai află Germania și Armenia.

Eventuala ratare a calificării la turneul final din Qatar – scenariu pe care nimeni nu și-l dorește – ar înregistra un nou record negativ. Mai precis, reprezentativa noastră s-ar afla la cea de-a șasea ediție consecutivă pe care ar trebui să o urmărească la televizor. Ultima prezență a fost bifată în 1998, când Hagi, Popescu, Petrescu și ceilalți membri ai Generației de Aur au reușit chiar să depășească faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu: „E extrem de important să câștigăm cu Islanda”

Cum orice pas greșit poate compromite șansele la calificare, „tricolorii” trebuie să se întoarcă victorioși de la Reykjavik. Acesta a fost și mesajul transmis de Răzvan Burleanu înaintea partidei programate joi, 2 septembrie, de la ora 21:45.

Contează să începem cu dreptul această serie de 3 meciuri. Întâlnirea cu Islanda va fi una foarte importantă, aş putea spune chiar decisivă pentru această campanie de calificare.

ADVERTISEMENT

De aceea e extrem de important să începem cu o victorie în Islanda. Dacă anii trecuţi Islanda a fost echipa mai bună, acum trebuie să luptăm să câştigăm noi şi să întrerupem această serie a islandezilor.

Aşa că ne dorim să câştigăm în Islanda şi să legăm acest rezultat cu altele la fel de bune cu Liechtenstein şi Macedonia de Nord. Nu m-au surprins convocările jucătorilor noi la naţională (n.r. Mirel Rădoi a inclus în lot șase debutanți). Asta ţinând cont de non-performanţa echipelor de club în competiţiile europene şi apoi de strategia noastră de a face permanent această trecere de la naţionala U21 către prima reprezentativă.

Performanţa echipei naţionale este oglinda performanţei echipelor de club. Dacă echipele de club nu vor reuşi să facă faţă în Europa, atunci vom avea mari dificultăţi în ceea ce îi priveşte pe jucătorii proveniţi din campionatul intern.

De aceea ne interesează foarte mult ca pe viitor să nu mai fim puşi în această situaţie, mă refer la faptul că avem o singură echipă participantă în cupele europene”, a declarat președintele Federației Române de Fotbal.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT