Fotbal intern

Craiova: CS, amînată pentru vineri! FC, pentru luni! Sesizare la DNA

UPDATE 22:10 / Pe site-ul oficial al echipei lui Adrian Mititelu a fost publicat un comunicat oficial care explică situaţia de la echipă şi decizia FRF de azi. Iată comunicatul integral:"Fotbal...
31.07.2013 | 14:24
Craiova CS aminata pentru vineri FC pentru luni Sesizare la DNA
UPDATE 22:10 / Pe site-ul oficial al echipei lui Adrian Mititelu a fost publicat un comunicat oficial care explică situaţia de la echipă şi decizia FRF de azi. Iată comunicatul integral:“Fotbal Club Universitatea Craiova aduce la cunoştinţa publicului faptul că a depus toate documentele necesare înscrierii în competiţia Ligii a II-a la COMISIA ÎNVESTITĂ din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

Luni, 29 iulie, a fost ultima zi când reprezentanţii clubului au fost citaţi şi s-au prezentat în faţa comisiei, care a luat act de faptul că Universitatea Craiova îndeplineşte toate condiţiile pentru participarea în competiţie.

Instanţa a rămas în pronunţare, urmând ca decizia de acceptare în competiţie să fie comunicată în următoarele zile.

Facem precizarea că, astăzi, reprezentanţii clubului Fotbal Club Universitatea Craiova au fost prezenţi la Federaţia Română de Fotbal în calitate de intervenienţi în cadrul unui alt dosar, respectiv dosarul depus de societatea comercială Clubul Sportiv U Craiova SA în vederea înscrierii în Liga a II-a. În acest dosar, Fotbal Club Universitatea Craiova solicită comisiei învestite pentru soluţionarea acestor dosare de înscriere să respingă solicitarea acestei societăţi de înscriere în competiţia Ligii a II-a, deoarece această cerere încalcă legea română şi statutul FRF, UEFA şi FIFA. Instanţa învestită pentru soluţionarea acestui dosar a acordat un termen de o săptămână, respectiv miercuri, 7 august, pentru a se pronunţa cu privire la cererea acestei persoane juridice, dar şi cu privire la opoziţia Fotbal Club Universitatea Craiova.

Prin urmare, amânarea de astăzi nu are ca obiect cauza Fotbal Club Universitatea Craiova, ci solicitarea societăţii comerciale Clubul Sportiv U Craiova SA de a se înscrie nelegal în competiţia Ligii a II-a.

Menţionăm că, privitor la aceste aspecte, Fotbal Club Universitatea Craiova a sesizat şi Direcţia Naţională Anticorupţie”.

UPDATE Ora 17;30 / Comisia de Disciplină a amînat pentru luni, 5 august, pronunţarea în cazul înscrierii echipei lui Mititelu, FC U Craiova!
UPDATE Ora 17:00 / Comisia de Disciplină a amînat pronunţarea pentru vineri, dar numai pe cererea de intervenţie formulată de FC U în dosarul echipei Olguţei, nu şi pe fondul cauzei, respectiv cererea de înscriere în Liga II!
Acum se judecă dosarul de înscriere al echipei lui Mititelu!

UPDATE Ora 16:30 / Avocaţii clubului CS U Craiova au solicitat Comisiei de Disciplină ca reprezentantul FC U Craiova, Mircea Moise, să nu ia parte la judecarea dosarului lor!  FC U Craiova a depus, luni, o cerere de intervenţie în dosarul CS U prin care solicită neînscrierea echipei Olguţei în liga II! Comisia prezidată de Daniel Cernat i-a invitat în afara sălii pe avocaţii ambelor părţi, care au continuat să se contreze pe holurile FRF!

UPDATE Ora 16:00/ După două ore de aşteptare, în care s-au discutat alte cauze aflate pe rol, a venit rîndul celor două cluburi din Craiova să îşi susţină dosarele de înscriere în liga II, în faţa Comisiei de Disciplină. În acest moment, CS U Craiova este audiată la sediul FRF şi va fi urmată de FC U Craiova.

UPDATE Ora 14:20 / Şedinţa Comisiei de Disciplină a început! Cele două cluburi craiovene îşi aşteaptă rîndul. FC U Craiova e reprezentată de consilierul juridic Mircea Moise, iar din partea CS U Craiova se află la sediul FRF directorul general adjunct  Felix Grigore, însoţit de trei avocaţi.

Astăzi, începînd cu ora 14:00, Comisia de Discplină a FRF va analiza, din nou, dosarele de înscriere în Liga II a celor două echipei ale Craiovei, CS U Craiova, echipa sprijinită de Primăria Craiova şi FC U Craiova, echipa condusă de Adrian Mititelu! Acesta este, cel mai probabil, ultimul termen de analizare a actelor celor două cluburi, comisia prezidată de Daniel Cernat urmînd a lua o decizie cu privire înscrierea în Liga II a celor două formaţii din Bănie după şedinţa de astăzi.

Şedinţa Comisiei de Disciplină vine exact în ziua în care FC Universitatea Craiova va disputa primul joc amical, de la ora 19:00, la Calafat, cu FC Balş, după o pauză de doi ani şi două luni de la ultima partidă disputată!

FANATIK vă va ţine la curent, pas cu pas, cu privire la judecarea celor două cauze, ce va avea loc la sediul FRF.