Fotbal international

FRF a depus la UEFA ultima scrisoare de garanţie pentru Euro 2020

19.05.2020 | 11:46
FRF a depus la UEFA ultima scrisoare de garantie pentru Euro 2020
ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Fotbal a fost nevoită să depună la UEFA 24 de scrisori de garanţie pentru reafirmarea disponibilităţii de a găzdui partide la Euro 2020. Anunţul transmiterii acestei ultime scrisori a fost făcut astăzi pe site-ul forului naţional.

FRF a transmis la UEFA toate garanţiile pentru găzduirea Euro 2020

Din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA a fost nevoită să amâne desfăşurarea Campionatului European 2020 pentru anul viitor. România este una dintre ţările care era inclusă în programul iniţial de meciuri, dar a fost nevoită să îşi reafirme disponibilitatea pentru 2021.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre cele 12 oraşe care vor găzdui meciuri la turneul european a fost nevoit să refacă şi să retrimită către forul european toate documentele de garanţie.

Cele 24 de scrisori româneşti cuprind condiţiile de desfăşurarea a EURO 2020 la Bucureşti şi angajamentele autorităţilor naţionale în ceea ce priveşte facilităţile necesare.

ADVERTISEMENT

Documentele poartă semnăturile responsabililor din Ministerele Tineretului şi Sportului, Afacerilor Interne, Dezvoltării şi Administraţiei, Transporturilor, Afacerilor Externe, Finanţelor şi Sănătăţii, dar şi ale Primăriei Municipiului Bucureşti, ANAF, ANCOM, ANAD, ORDA, OSIM şi Compania Aeroporturi.

Din cauza amânării EURO până în 2021, premierul Ludovic Orban a emis o Hotărâre de Guvern, prin care s-a prelungit intervalul de valabilitate al statului de interes public şi importanţă naţională al Campionatului European 2020, până la finalizarea turneului.

ADVERTISEMENT

Deşi partidele vor avea loc în anul 2021, denumirea oficială de EURO 2020 va rămâne neschimbată. Perioada de desfăşurare a meciurilor va fi 11 iunie – 11 iulie 2021.

4 partide pe Arena Naţională

Bucureştiul, în calitatea lui de oraş-gazdă, va organiza patru jocuri: 3 în grupa C şi o optime de finală. Naţionala României ar putea face parte din grupa C, dar pentru aceasta trebuie să treacă, la baraj, de Islanda şi, apoi, de câştigătoarea dintre Ungaria şi Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Programul jocurilor de pe Arena Naţională:

  • 13 iunie, Grupa C: Austria – câştigătoare play-off D sau A
  • 17 iunie, Grupa C: Ucraina – câştigătoare play-off D sau A
  • 21 iunie, Grupa C: Ucraina  – Austria
  • 28 iunie, Optimi de Finală: Locul 1 din Gr. F – Locul 3 din gr. A, B sau C (funcţie de rezultate)

Orele de disputare a jocurilor nu au fost stabilite cu certitudine.

ADVERTISEMENT
Tags: