Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

FRF, reacție la controversele de arbitraj la România – Belgia 0-2: “Șmecheresc! A refuzat să se ducă la VAR”

Șefii FRF îl distrug pe arbitrul din meciul România - Belgia, scor 0-2, și susțin că acesta a avut decizii împotriva echipei noastre naționale.
23.06.2024 | 15:29
FRF reactie la controversele de arbitraj la Romania  Belgia 02 Smecheresc A refuzat sa se duca la VAR
FRF îl distruge pe arbitrul meciului România - Belgia 0-2. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În cadrul show-ului FANATIK LA EURO, s-a analizat ultima partidă a “tricolorilor”. În cadrul discuției, prin declarațiile făcute, un oficial FRF îl distruge pe arbitrul din meciul România – Belgia 0-2.

FRF îl distruge pe arbitrul meciului România – Belgia 0-2! “Un arbitraj șmecheresc”

Szymon Marciniak este arbitrul meciului România – Belgia 0-2, pe care oficialul FRF, Mihai Stoichiță, îl distruge. Directorul tehnic al forului susține că polonezul de 43 de ani a luat decizii împotriva naționalei antrenate de Edi Iordănescu în mai multe rânduri.

ADVERTISEMENT

Totodată, Mihai Stoichiță a discutat și despre hențul din minutul 65, făcut de belgieni în careu. Oficialul FRF susține, conform regulamentului, că arbitrii din camera VAR ar fi trebuit să îl cheme pe Szymon Marciniak să vadă faza pentru a lua decizia dacă a fost penalty sau nu.

“A refuzat să se ducă la VAR să verifice faza, dar asta înseamnă că nici arbitrii din camera VAR nu l-au semnalizat. Eu nu am văzut reluarea, dar dacă sunt tendințe de henț, trebuie să se ducă să vadă.

ADVERTISEMENT

Dacă a refuzat, este o mare greșeală de arbitraj. A fost un arbitraj șmecheresc. Deși pare că a fost impecabil, întotdeauna a întors fazele împotriva ta. A părut hotărât să ia cele mai bune decizii. Este un tip abil. A fost pro Belgia”, a spus Mihai Stoichiță în cadrul show-ului FANATIK LA EURO.

Adrian Mutu: ” În prima repriză nu am avut nicio șansă”

Adrian Mutu a explicat decizia selecționerului Edi Iordănescu de a-l titulariza pe Valentin Mihăilă în locul lui Florinel Coman. Fostul antrenor de la Rapid crede că atacantul de la Parma are un plus de viteză care ar fi putut aduce beneficii pe faze de contraatac.

ADVERTISEMENT

“Mihăilă nu putea să-l ajute foarte mult (n.r. pe Nicușor Bancu), pentru că Castagne intra când pe mijloc, când pe bandă, în funcție de jocul lui Lukebakio. Mijlocașii lor, în special Onana, erau mai mereu liberi. În prima repriză erau disperați să înscrie. În prima repriză nu am avut nicio șansă, s-a văzut clar superioritatea lor.

Poate cu mai multă agresivitate am fi putut să rezolvăm situațiile care se creaseră în teren. Bancu ba era în centru, ba era în exterior. Nu mi s-a părut că Bancu a făcut un meci foarte prost. Nu cred că a jucat slab. Cred că a făcut tot ce a putut într-un meci în care nu a fost ajutat.

ADVERTISEMENT

Mihăilă, după părerea mea, este un jucător mai bun decât Florinel Coman. Are o viteză bună și niște plecări extraordinare. Probabil asta l-a făcut pe selecționer să-l prefere pe Mihăilă în locul lui Florinel Coman. Important e ce sarcini le dai în teren. Probabil ar fi fost aceeași treabă dacă Coman era în teren. Sunt doi jucători care se aseamănă foarte mult”, a declarat Adrian Mutu.

FRF anunță schimbări în programul României

ADVERTISEMENT
4.20 este cota oferită de BETANO pentru „2 solist” în partida Slovacia- România de la EURO 2024