Fotbal intern

FRF, decizie drastică pentru Liga 1 Betano. Ce interdicţie au primit echipele

12.12.2018 | 18:15
Evlir Koljic în meciul Concordia - U Craiova. FRF interzice gazonul artificial

Comitetul Executiv al FRF (Federaţiei Române de Fotbal) a decis să interzică gazonul sintetic, din sezonul 2019 – 2020. Astfel, principala echipă afectată de această hotărâre luată în cursul zilei de miercuri, 12 decembrie, este Concordia Chiajna, singura formaţie din Liga 1 Betanoc are are suprfaţă de joc sintetică, anunţă telekomsport.ro.

Membrii Comitetului Executiv din cadrul FRF au hotărât ca echipele din Liga 1 Betano să nu poată juca pe gazonul sintetic începând cu sezonul următor din Liga 1 Betano. Astfel, Concordia Chiajna, singura echipă din primul eşalon fotbalistic care are suprafaţă de joc sintetică, o să fie nevoită să revină la gazonul natural sau să opteze pentru un teren hibrid. În caz contrar, FRF nu va omologa stadionul din Chiajna pentru Liga 1 Betano.

FRF a decis să interzică gazonul sintetic. Maftei, probleme din cauza acestei suprafeţe de joc

Concordia Chiajna a montat gazonul artificial în vara anului 2014, toate acestea după ce oficialii echipei au ajuns la concluzia că este o soluţie mai ieftină şi mai uşor de întreţinut. Această suprafaţă de joc artificială i-a creat mari probleme lui Vasile Maftei, fostul fotbalist al echipei din Chiajna. Fotbalistul în vârstă de 3 de ani s-a aflat sub contract cu Concordia în perioada iulie 2014 – iulie 2015, iar în meciul jucat de ilfoveni cu Rapid, scor 0-0, Vasile Maftei a încercat să recupereze o minge prin deposedare. A căzut în genunchi, iar pielea a suferit o arsură, o rană deschisă, la contactul cu gazonul artificial.

Aşa arăta genunchiul lui Vasile Maftei după ce s-a accidentat pe gazonul artificial de la Chiajna
Aşa arăta genunchiul lui Vasile Maftei după ce s-a accidentat pe gazonul artificial de la Chiajna

La 5 zile distanţă, fundaşul care evolua pentru Concordia a observat că genunchiul se umflă şi se înroşeşte. Am avut o contuzie puternică şi o rană în genunchi. Câteva zile m-a durut foarte tare, apoi m-am antrenat normal. Vineri după-amiază, când am ajuns acasă, am observat că genunchiul s-a umflat. A doua zi, în loc de genunchi parcă aveam doi genunchi”, povestea Vasile Maftei. Acesta a fost operat la Spitalul Militar din Bucureşti, în urma infectării cu stafilococul apărut în urma rănii suferite pe gazonul artificial de la Chiajna.