Sport

Ionuț Lupescu, atac frontal la conducerea FRF după ratarea calificării la Mondiale: ”Cu oameni mici e greu să faci lucruri mari”

Fostul internațional și candidat la șefia FRF Ionuț Lupescu a făcut a analiză a campaniei de calificare la CM, ratată de naționala lui Mirel Rădoi, și a vorbit despre intruziunile factorilor politici în fotbal.
15.11.2021 | 15:34
Ionut Lupescu atac frontal la conducerea FRF dupa ratarea calificarii la Mondiale Cu oameni mici e greu sa faci lucruri mari
ADVERTISEMENT

Oamenii politici și serviciile fac legea în fotbalul românesc, susține Ionuț Lupescu, fostul jucător al echipei naționale și fost candidat la președinția FRF în 2018.

Concluziile lui Lupescu, după ratarea calificării la CM din Qatar trag un mare semnal de alarmă asupra stării de fapt a fotbalului intern, controlat în opinia lui de către intermediari.

ADVERTISEMENT

Ionuț Lupescu: ”Eu nu mai înţeleg cum ajungi selecţioner”

România a ratat o nouă prezență la turneul final al Cupei Mondiale, la capătul unei campanii care ilustrează perfect nivelul la care a ajuns fotbalul românesc.

Cel poreclit ”Kaiserul” spune că direcția înspre care se îndreaptă ”sportul rege” este una greșită, iar acest lucru se datorează anturajului care controlează Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

”Analiza e simplă. Dacă te uiți din 2014, de când e noua conducere, ne-am calificat la EURO, în Insulele Feroe, de pe locul trei, iar acolo am avut două meciuri proaste. De atunci, tot mergem în jos. La națională au fost trei, patru selecţioneri care n-au reuşit să te califice.

Conducerea a rămas la fel. Ce demonstrează asta? Nu se pricep la partea tehnică, administrativă, nu am văzut nimic pentru a dezvolta fotbalul românesc. Atunci, ce pretenţii să am de la echipa naţională? Astea sunt criteriile. Un selecţioner e diferit de un antrenor de club. Nu antrenezi ca selecţioner. Ai nevoie de un om cu experienţă, care să cunoască fenomenul.

ADVERTISEMENT

Cu oameni mici e greu să faci lucruri mari. În fotbalul românesc s-au implicat politicul şi serviciile şi e greu şi cât timp sunt implicaţi nu se vor face mari lucruri. Nu, nu mă refer la Rădoi, ci în general, la conducerea federaţiei. Rădoi e tânăr, dar ca să pui un antrenor cu 20 de meciuri în total… Eu nu mai înţeleg cum ajungi selecţioner, atunci.

Să aducă alt politician acolo, să pună alte servicii, iar cel care va veni să aibă alt consilier şi să facă o treabă mai bună”, a tunat Lupescu pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Argumentele lui Lupescu, care îl recomandă pe Gică Hagi pentru postul de selecționer

Ionuț Lupescu este convins că singurul antrenor care ar putea readuce naționala României la un nivel acceptabil este Gică Hagi și a argumentat de ce îl vede pe fostul decar al ”tricolorilor” eligibil pentru funcția de selecționer.

”Îl puneai pe Gică Hagi, dacă era logic, că el a făcut 80% dintre jucătorii loturilor. El ar fi pe primul loc, dar logica nu există. E diferenţă între U21 şi un EURO la echipe mari”, a explicat Lupescu.

Fostul internațional a criticat și lipsa de viziune a celor care conduc Federația despre care spune că nu au făcut nimic pentru dezvoltarea fotbalului românesc și au angajat oameni care nu sunt implicați cu adevărat în procesul de reconstrucție.

”N-am nicio părere despre Mihai Stoichiţă, îl cunosc prea puţin. Nu ştiu, mi-e greu să vorbesc despre cineva care are o funcţie ca mine. N-ar fi normal. E treaba celor din federaţie, care l-au angajat, dar eu n-am văzut niciun proiect al federaţiei, nicio dezvoltare a fotbalului.

Nu ştiu viziunea federaţiei. Rădoi a spus că n-a văzut nimic din partea federaţiei pentru viitor, niciun proiect de viitor”, a mai spus Lupescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT