Fotbal intern

FRF, ironizată de presa internațională după decizia în cazul U Craiova – CFR Cluj! Ce au scris jurnaliştii de la Marca şi L’Equipe

04.08.2020 | 13:05
FRF ironizata de presa internationala dupa decizia in cazul U Craiova  CFR Cluj Ce au scris jurnalistii de la Marca si LEquipe
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a câștigat ieri seara cel de-al treilea titlu consecutiv în România. Ardelenii s-au impus cu 3-1 în jocul contra Universității Craiova, după ce au făcut un joc foarte bun.

Pentru echipa antrenată de Dan Petrescu este cel de-al șaselea titlu din istorie. Formația antrenată de Cristiano Bergodi nu a reușit să câștige un nou campionat după o pauză de 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Presa din  străinătate scrie despre cucerirea titlului de către CFR.

FRF, ironizată de presa internațională după decizia în cazul U Craiova – CFR Cluj

MARCA – Spania

”CFR Cluj s-a proclamat campioană a României învingând Universitatea Craiova, 3-1, într-un meci transformat de Federație într-o finală în sensul literal al termenului pentru a comunica echipa la timp la UEFA. Ciprian Deac a închis meciul în minutul 77.

Într-o decizie fără precedent, Federația Română de Fotbal (FRF) a stabilit cu câteva ore înaintea meciului că învingătoarea partidei va fi declarată campioană, pentru a notifica la UEFA echipele care vor merge în competițiile europene înainte de expirarea termenului dat de autoritățile de fotbal continental”.

ADVERTISEMENT

L’Equipe – Franța

”CFR Cluj s-a încununat luni campioană a țării pentru a  treia oară la rând, a șasea oară în istoria sa, după victoria sa în detrimentul Universității Craiova (3-1). Condusă după doar zece minute, echipa condusă de Dan Petrescu s-a bazat în special pe un gol al lui Kevin Boli, nepotul lui Basile, pentru a inversa o situație prost începută.

Datorită acestui succes, CFR va juca în următoarea ediție a Ligii Campionilor urmând să joace în tururile preliminare ale competiției de anvergură”.

ADVERTISEMENT

BE SOCCER – Anglia.

”În cadrul unui fotbal prăbușit de coronavirus, FRF scrie cele mai suprarealiste scenarii ale sezonului. Luni, într-o zi crucială pentru a se întâlni campiona, liderii au decis să reinventeze regulile competiției cu doar trei ore înainte de prăbușire pentru a o transforma în final”.

SPORT –Spania

”Cu victoria de la Craiova, Clujul a revalidat titlul pentru al treilea an consecutiv, după ce continuitatea sa în campionat a fost amenințată după ce a testat pozitiv pentru coronavirus 16 jucători în data de 24 iulie”.

ADVERTISEMENT

OLE – Argentina

”Clujul și-a strigat bucuria de a fi campion și s-a calificat pentru Champions League într-o finală incredibilă a campionatului: 23 de teste pozitive false, un antrenor cu coronavirus care dă indicații de la spital, o schimbare controversată a regulamentului și multe altele.

Însă, la trei ore înainte de întâlnire, Federația a fost din nou protagonistă: a decis modificarea regulamentelor și transformarea derby-ului într-o finală cu timp suplimentar și lovituri de la 11 metri în caz de egalitate”.

ADVERTISEMENT