Fotbal international

FRF l-a luat la întrebări pe Vassaras: “Kovacs era un Rembrandt față de gărgăunii de-au arbitrat la CM“. Video exclusiv

Mihai Stoichiță a dezvăluit că a discutat cu Vassraras despre arbitrajul de la Campionatul Mondial. Laude pentru Istvan Kovacs. De ce a fost delegat la FCSB - CFR Cluj.
13.12.2022 | 13:45
FRF la luat la intrebari pe Vassaras Kovacs era un Rembrandt fata de gargaunii deau arbitrat la CM Video exclusiv
Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă la 8 meciuri la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță a fost invitatul FANATIK SUPERLIGA, iar oficialul FRF a vorbit despre prezența lui Istvan Kovacs la Campionatul Mondial și discuțiile pe care le-a avut cu Kyros Vassaras.

Mihai Stoichiță nu crede că Istvan Kovacs va avea probleme la FCSB – CFR Cluj: „Va avea mereu contestatari”

Directorul tehnic al FRF a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că a avut o discuție cu președintele CCA cu privire la problemele de arbitraj din Qatar: „Chiar ieri am avut o discuție de oră cu Kyros Vassaras, în care i-am spus ce cred despre arbitraj și Mondial. Mi-a dat dreptate. Zice: ‘Mihai, nu ai ce să faci, poți să…. fiecare trebuie să își prezinte marfa’”. VIDEO MAI JOS.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost rezervă la nu mai puțin de opt meciuri la Campionatul Mondial, însă Stoichiță îl laudă pe cel mai bun arbitru român: „Știu eu cum ajung acei arbitri, creme de la creme, să vină la Campionatul Mondial de pe continentul african?

Au fost atâtea scandaluri de corupție și prin zona CONCACAF. Părerea mea e că Istvan Kovacs era un fel de Rembrandt al arbitrajului pe lângă gărgăunii… unii arbitri pe care i-am văzut acolo”.

ADVERTISEMENT

Alin Buzărin e revoltat: „Aș vrea să știu dacă a mai fost unul la Cupa Mondială care să fie doar rezervă”

Alin Buzărin consideră că lui Kovacs i s-a făcut mare nedreptate: „O ține și el pe-aia cu lista suport? Pentru că am auzit la Ion Crăciunescu, la Cristi Balaj. Aș vrea să știu dacă a mai fost unul la Cupa Mondială care să fie doar rezervă, să nu facă și el doi metri cu fluierul în gură. Cum va fi Kovacs revenit în competiția internă? Vine după o lună și jumătate fără meciuri!”.

Robert Niță însă e de părere că faptul că simpla prezență a lui Istvan Kovacs la Mondiale e o reușită: „E o mare performanță pentru arbitrajul românesc chiar dacă doar a purtat tabela acolo! E arbitrul cel mai vizibil în acest moment. Pintilii o ține la Mioveni, nu la Mondiale! Eu cred că el la cea mai mică greșeală pe care o face vor apărea contestari”.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

De ce a fost delegat Istvan Kovacs la FCSB – CFR Cluj: „Îi aparține acest moment”

Mihai Stoichiță consideră firească delegarea lui Istvan Kovacs la derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj, chiar dacă nu a mai condus de aproape două luni un meci din SuperLiga: „Contestatarii sunt de diferite culori, cei de serviciu, care se leagă de orice. Nu i se poate nega faptul că a ajuns acolo! A fost delegat la FCSB – CFR Cluj pentru că îi aparține acest moment.

A fost ales să fie la Campionatul Mondial. Acolo sunt niște criterii foarte clare pentru care a fost desemnat.Eu cred că nu va avea niciun fel de probleme. Problemele o să i le facem noi după meci. Kovacs va avea mereu contestari! 

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Robert Nișă e sigur că i se va căuta nod în papură lui Istvan Kovacs cu fiecare prilej: „La orice aut, fault la centru terenului sau corner la care va greși, ălora care nu le conveni vor ieși în față”. 

ADVERTISEMENT