ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Surpriză totală! Unde a mutat FRF meciul România-Kazahstan

Deşi se anunţase iniţial că ultimele meciuri de pe teren propriu ale naţionalei României în preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor, în compania codaşelor grupei, Armenia şi...
Autori: Claudiu Ilie, George Heisu | 05.07.2017 | 11:14
Surpriză totală! Unde a mutat FRF meciul România-Kazahstan

Deşi se anunţase iniţial că ultimele meciuri de pe teren propriu ale naţionalei României în preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor, în compania codaşelor grupei, Armenia şi Kazahstan, vor fi găzduite de Arena Naţională, conducerea Federaţiei Române de Fotbal a făcut o schimbare de ultimă oră. Astfel, partida cu Kazahstan, de pe 5 octombrie, a fost mutată la Ploieşti, deşi meciul cu Armenia rămâne pe cel mai mare stadion al ţării.

ADVERTISEMENT

O posibilă explicaţie ar fi că, în condiţiile în care naţionala mai are şanse minime de a prinde măcar un loc la baraj, partida cu Kazahstan s-ar putea disputa cu tribunele goale, fapt care nu ar justifica folosirea “Arenei Naţionale”. În aceste condiţii, stadionul ”Ilie Oană” ar fi o gazdă perfectă, în acest sens o comisie UEFA omologând deja arena şi dând aviz favorabil disputării meciului.

Şi Craiova a candidat la organizarea meciului cu Kazahstan, mai ales că noul stadion din Bănie va fi gata la finele lunii august şi ar fi putut intra astfel în circuitul internaţional. În ultimul moment s-a optat pentru Ploieşti, iar arena “Ilie Oană” va fi gazdă nu doar pentru naţională în această toamnă, ci şi pentru Viitorul Constanţa, la partidele pe care trupa lui Hagi le va disputa în cupele europene.

ADVERTISEMENT

După primele şase etape ale grupei din care fac parte, tricolorii ocupă locul 4, la zece puncte în urma liderului seriei, Polonia, şi la patru puncte în urma formaţiei de pe poziţia secundă, Muntenegru.

Program: 1 septembrie 2017: România – Armenia; 4 septembrie 2017: Muntenegru – România; 5 octombrie 2017: România – Kazahstan; 8 octombrie 2017: Danemarca – România.
Echipele care se clasează pe locul 1 în cele nouă grupe din zona UEFA se califică în turneul final, iar cele mai bune opt dintre formaţiile care se clasează pe locul 2 se califică în play-off. Cele patru echipe care câştigă duelurile din play-off se califică în turneul final.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!