Fotbal intern

FRF, prima reacție după ce echipele de tineret s-au făcut de râs la Tururile de Elită! „Asta este de fapt problema”

20.03.2019 | 17:07
FRF prima reactie dupa ce echipele de tineret sau facut de ras la Tururile de Elita Asta este de fapt problema

Federația Română de Fotbal a oferit și prima reacție după ce echipele de tineret sub 17 și sub 19 ani ani s-au făcut de râs la Tururile de Elită! Naționalele au început rău de tot noua stagiune. Astfel, cele două reprezentative au încasat nu mai puțin de 10 goluri de la Austria și Irlanda. Miodrag Belodedici este cel care a ieșit în față și a recunoscut superioritatea adversarului. Fost câștigător de două ori a Cupei Campionilor Europeani, Belodedici a dat vina pe sistem. a vorbit despre situația fotbalului juvenil din România.

FRF, prima reacție după ce echipele de tineret s-au făcut de râs la Tururile de Elită!

“Nu trebuie să ne supărăm. Vor avea ocazia să se revanşeze la meciul următor. Dacă stăm să-i certăm, mai rău facem. Austriecii s-au dezvoltat foarte mult, nu mai joacă ce jucau pe vremea noastră. Au evoluat. Nordicii la fel. Ei ca juniori trebuie să muncească foarte mult pentru a deveni jucători buni. Problema este că dispar cluburi de renume.

Peste tot văd că apar echipe private de fotbal. La mine, în Caraş-Severin, puteam să merg la Oraviţa, la Moldova Nouă, la Reşiţa. Acum nu ştiu unde ar mai putea să meargă un copil să joace fotbal. Trebuie să avem meciuri puternice la juniori. Sunt echipe în Liga 1 care nu ştiu dacă au grupe foarte puternice la juniorii A, B sau C. Avem nevoie de cluburi de prestigiu”a declarat pentru Pro Sport, Miodrag Belodedici, oficial al FRF

FRF, prima reacție după ce echipele de tineret s-au făcut de râs la Tururile de Elită! Bucurie a tricolorilor cu Vlad Dragomir,Olimpiu Morutan si Alexandru Matan in meciul de fotbal dintre reprezentativele U19 ale Romaniei si Serbiei, in cadrul Turneului de Elita, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, miercuri 21 martie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Belodedici nu înțelege apariția echipelor private și crede că acestea dăunează fotbalului de performanță

Belodedici a găsit vinovații

Pentru Miodrag Belodedici lucrurile sunt cât se poate de clare – fostul internațional nu crede că se poate face performanță chiar în orice condiții. Jucătorii tineri au nevoie de pregătire centralizată făcută la cluburi mari. Echipele private sunt echipe private. Noi vrem performanţă, dar trebuie să muncim. Trebuie să muncim ca să ne comparăm cu austriecii. Acum nu trebuie să se gândească foarte mult la aceste eşecuri, au şansa să se revanşeze la meciul următor”, a mai spus Belodedici.

Naționala sub 17 ani joacă acum împotriva Italiei pe 23 martie și a Turciei trei zile mai târziu. Și cei de la Under 19 își pot lua revanșa în partidele cu Rusia și Azerbaidjan. Pentru a se califica la Campionatul European, ambele naționale au nevoie de victorii în meciurile pe care le mai au de disputat.

  • 10 goluri au primit echipele naționale de tineret ale României într-o singură zi