Fotbal international

FRF, reacție după scandalul cu Sebastian Colțescu de la PSG – Bașakșehir: ”Vom acționa în consecință”

09.12.2020 | 08:22
FRF, reacție după scandalul cu Sebastian Colțescu de la PSG - Bașakșehir: ”Vom acționa în consecință”
FRF a reacționat imediat după scandalul cu Sebastian Colțescu de la meciul PSG - Bașakșehir, din ultima etapă a Champions League, în care arbitrul român este acuzat de rasism. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

FRF a reacționat imediat după scandalul cu Sebastian Colțescu de la meciul PSG – Bașakșehir, din ultima etapă a Champions League, în care arbitrul român este acuzat de rasism.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă a folosit cuvântul ”negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul, iar FANATIK v-a prezentat dialogul de la care a pornit totul.

ADVERTISEMENT

Partida întreuptă marți seară se va juca miercuri și va fi condusă de o altă brigadă de arbitri. Olandezul Danny Makkelie va fi la centru, în timp ce la cele două tușe va fi ajutat de Mario Diks (Olanda) și Marcin Boniek (Polonia). Rezervă va fi polonezul Bartosch Frankowsky, iar în camera VAR italienii Marco Di Bello și Maurizio Mariani.

Prima reacție de la FRF după scandalul provocat de Sebastian Colețescu la PSG – Bașakșehir

”Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului”, a fost prima reacție a FRF după scandalul provocat de Sebastian Colțescu la meciul PSG – Bașakșehir.

ADVERTISEMENT

”Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință! Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, se mai arată în comunicatul postat pe site-ul oficial.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reacționat imediat după gestul lui Sebastian Colțescu din partida PSG – Istanbul Bașkașehir, condamnând rasismul pe o rețea de socializare și cere măsuri drastice din partea UEFA.

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminări, Csaba Asztalos, a avut o reacție acidă după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu, declarând că incidentul este o pată imensă pentru România.

ADVERTISEMENT

După ce a produs scandalul monstru din Champions League, care a stârnit reacțiile fanilor de pretutindeni, dar și ale cotidianelor europene, Sebastian Colțescu a intrat în colimatorul hackerilor turci. Doi dintre ei i-au spart contul de Instagram!

Foștii mari arbitri Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu au vorbit pentru FANATIK și au taxat extrem de dur ieșirea necontrolată a lui Sebastian Colțescu și au pus tunurile pe actuala conducere a arbitrajului românesc.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri