Sport

FRF, reacție în scandalul locurilor VIP de pe Arena Națională la Euro 2020. Hagi și Popescu refuză invitația Federației

România a găzduit primul meci de la Euro 2020 pe Arena Națională și a apărut și primul scandal legat de modul cum FRF a decis cine ocupă locurile VIP.
16.06.2021 | 17:42
FRF reactie in scandalul locurilor VIP de pe Arena Nationala la Euro 2020 Hagi si Popescu refuza invitatia Federatiei
ADVERTISEMENT
17-06-2021
12:18

Hagi și Popescu nu merg la Ucraina – Macedonia de Nord, în semn de protest

Umiliți la primul meci din istoria Euro disputat în România, Gică Hagi și Gică Popescu au refuzat invitațiile oferite de FRF la meciul Ucraina – Macedonia de Nord.

Foștii mari fotbaliști au decis să nu asiste la cel de al doilea meci de la Euro care se dispută pe Arena Națională, în semn de protest față de decizia Federației de a popula tribuna oficială, la Meciul Austria – Macedonia de Nord, cu angajați ai FRF și cu oameni politici care îl susțin pe actualul președinte Răzvan Burleanu.

”Nu merg astăzi (joi, 17 iunie – n.r.) la meci. Iar când voi merge, voi merge la tribuna a II-a pe locurile cumpărate de mine. Acolo mă simt minunat, printre suporteri. Când voi mai avea eu ocazia să mă bucur alături de ei la un asemenea eveniment?”, a spus Gică Popescu pentru GSP.

Nici Dorinel Munteanu, liderul de selecții în echipa națională a României, exilat alături de Hagi și Popescu la Tribuna a II-a, la meciul dintre Austria și Macedonia de Nord, nu va accepta, cel mai probabil, invitația trimisă de FRF.

”Nu am decis dacă merg la meci, voi decide după ce vorbesc cu Hagi și Popescu. Momentan nu sunt hotărât”, a explicat Dorinel Munteanu, pentru sursa citată.

16-06-2021
14:42

FRF anunţă mărirea cotei de locuri pentru reprezentanţii României la tribuna oficială a Arenei Naţională

FRF a anunţat că a reuşit mărirea cotei de locuri disponibile pentru reprezentanţii României la tribuna oficială a Arenei Naţionale, la meciurile de la Campionatul European.

”Ca urmare a demersurilor întreprinse de Federaţia Română de Fotbal pe lângă UEFA s-a reuşit mărirea cotei de locuri disponibile pentru reprezentanţii României la tribuna oficială a Arenei Naţionale la meciurile Euro 2020.

Astfel, va fi posibilă invitarea în tribuna oficială a mai multor personalităţi ale fotbalului din România. Acest lucru este posibil începând cu partida de mâine, dintre Ucraina şi Macedonia de Nord, coroborat şi cu faptul că solicitările celorlaţi parteneri instituţionali pentru Euro 2020 sunt mai reduse faţă de meciul de deschidere”, informează FRF.

Conducătorii fotbalului românesc au precizat că organizatorul UEFA atribuie locurile în tribuna oficială cu întâietate echipelor participante şi apoi guvernului, partenerilor comerciali, oficialităţilor UEFA, oraşului gazdă şi federaţiei gazdă.

În privinţa optimii de finală ce se va desfăşura pe 28 iunie, FRF a achiziţionat bilete de categoria I pentru toţi reprezentanţii membrilor afiliaţi: ”Aceştia formează în fapt Federaţia Română de Fotbal, iar administraţia FRF doar le-a facilitat prezenţa la un eveniment considerat de importanţă naţională şi care nu se va repeta în viitorul apropiat.

Aşadar, este firească prezenţa în tribune a membrilor FRF, care vor avea cele mai bune locuri de pe stadion pe care UEFA le-a vândut în afara tribunei oficiale, în aceeaşi zonă în care s-au cumpărat bilete şi pentru foştii mari fotbalişti”.

Politicieni de la cele mai importante partide din Parlament, șeful DNA și apropiații lui Răzvan Burleanu din FRF au ocupat cele mai bune locuri, în timp ce foștii amri internaționali, printre care Gică Hagi, Gică Popescu sau Dorinel Munteanu au stat la tribuna a doua.

Fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, consideră că foștii mari fotbaliști au fost umiliți și spune că de împărțirea invitațiilor s-a ocupat Vasile Dîncu, considerat protectorul actualului președinte de la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT

Scandalul locurilor VIP de la Euro 2020, explicat de FRF

Cum scandalul legat de ocuparea locurilor VIP de pe Arena Națională la primul meci organizat la București din cadrul Euro 2020 a luat amploare, managerul de comunicare al FRF, Răzvan Mitroi, a încercat să explice că toată situația este absurdă, deoarece invitațiile au fost împărțite de UEFA.

”Este un protocol bine stabilit de UEFA, cine stă la VIP şi cine nu. Aş spune întâi de toate că vorbim de o tribună oficială, nu de un regim VIP ca la meciurile obişnuite. Fiind vorba de tribuna oficială, sunt invitaţi oameni cu diferite demnităţi în stat, în administraţie.

ADVERTISEMENT

UEFA doreşte să folosească aceste evenimente internaţionale pentru acţiuni de ‘public affairs’, în beneficiul fotbalului. În tribună oficială veţi vedea şi veţi fi văzut deja şi unele dintre persoanele cu funcţii de decizie care au contribuit la organizarea Euro”, a declarat Mitroi pentru sport.ro.

Cum ajung demnitarii pe locurile VIP

”Vasile Dâncu, pentru că prevăd că o să mă întrebaţi de el, a fost cel care a construit dosarul de candidatură al României, înainte de administraţia Burleanu. Mai sunt apoi demnitarii cu precădere în stat care sunt invitaţi la tribună oficială: preşedintele ţării, premierul, cei doi preşedinţi de Camere.

ADVERTISEMENT

Pentru că trebuie să vorbim de o a treia categorie de persoane care au locuri acolo: delegaţiile oficiale ale ţărilor participante, care joacă în meciul respectiv. Iar, odată cu aceste delegaţii, vin şi omologii români, în cadrul unor cutume diplomatice de gazdă.

Domnul Aurescu a fost cu omologul dânsului din Macedonia de Nord, va mai veni cu omologul din Ucraina. La fel şi în zona Internelor şi a altor instituţii. Nu am acces la mecanismul intern al deciziilor de invitare. Eu va spun care sunt principiile pentru ocuparea tribunei oficiale”, a continuat oficialul FRF.

ADVERTISEMENT

FRF a cumpărat bilete pentru fostele glorii

Întrebat dacă jucătorii Generaţiei de Aur nu şi-ar fi găsit şi ei locul acolo, Răzvan Mitroi a precizat că FRF a făcut tot ce se putea ca fotbaliști importanți ai României să ocupe cele mai bune locuri disponibile.

”Văzând că nu se înscriu în protocolul UEFA al tribunei oficiale, FRF a preluat iniţiativa şi a făcut acele invitaţii pentru 60 de foste glorii. Unde? În cele mai bune locuri de pe stadion pe care UEFA le-a vândut în afară tribunei oficiale.

FRF a şi precizat, UEFA are alte criterii de împărţire a tribunelor. Categoria I este zonă cu vedere centrală, de pe ambele părţi ale stadionului, de la inelul 1 până la inelul 3. Cu acelaşi preţ, 125 de euro. FRF a cumpărat aceste bilete pentru a onora fostele mari glorii ale fotbalului românesc, din toate generaţiile de renume”, a spus Mitroi.

De ce ”Generația de Aur” nu va vedea niciun meci de la VIP

Oficialul de la Casa Fotbalului a explicat în ce condiții poate cumpăra FRF bilete: ”Doar după ce s-a definitivat lista oficialităţilor, pentru că sunt în acelaşi spaţiu. Aflăm disponibilităţile cu o zi înainte, poate mai puţin.

Noi, cei de la Structură de Organizare, am vrut să facem acest lucru pentru ambasadorii Euro 2020, Dorinel Munteanu, Gabriela Szabo şi Miodrag Belodedici. Nu au fost locuri la primul meci, dar vor fi prezenţi acum, la partida Ucraina – Macedonia de Nord. Cei trei vor avea statut oficial, în tribună oficială.

Ar fi absurd să se aştepte la fiecare meci renunţări de locuri la tribună oficială pentru a plasa 60 de fotbalişti în postura de VIP. Nu e realist acest plan. În plus, vă spun că personalităţi ale fotbalului, care sunt membri ai Comisiei Tehnice a FRF, au locuri tot acolo, vizavi de tribună oficială.

Şi vorbim aici de domnii Geolgau, Cămătaru, Țicleanu, Țiți Dumitriu, Ionel Augustin şi alţii. Ei nu ar trebui avuţi în vedere pentru locuri VIP? Şi totuşi, au bilete alături de Gică Popescu şi Gică Hagi”.

ADVERTISEMENT
Tags: