Fotbal intern

FRF schimbă regula U21! „Burleanu a spus că vrea să rezolve acest aspect”

17.02.2021 | 18:48
FRF schimba regula U21 Burleanu a spus ca vrea sa rezolve acest aspect
FRF schimbă regula U21! „Burleanu a spus că vrea să rezolve acest aspect” Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

FRF este pe cale de a schimba regula celor doi jucători U21 care a creat atât de multă controversă în Liga 1. Un președinte al unei academii importante a dezvăluit faptul că Federația ar putea obliga cluburile din Liga 1 să țină cei doi U21 măcar 45 de minute pe teren. 

Oficialii FRF-ului se află și în mijlocul unui scandal cu Liga Profesionistă de Fotbal. Justin Ștefan i-a acuzat pe federali că blochează implementarea arbitrajului video.

ADVERTISEMENT

Totuși, cel mai așteptat moment din partea FRF și LPF este anunțul privind redeschiderea stadioanelor. În curând, fotbalul românesc împlinește un an de când nu a mai avut fani în tribune.

FRF vrea să schimbe regulile legate de jucătorii U21. Managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu”: „Burleanu vrea să schimbe acest aspect”

Regula cu cei doi jucători U21 ar putea fi modificată, conform unui plan pregătit de oficialii Federației Române de Fotbal. Aceștia au vrut să afle și părerea oamenilor implicați în viața de zi cu zi a academiilor de fotbal din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Paul Răducan, managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, a dezvăluit la postul local Oltenia TV că Răzvan Burleanu, președintele FRF, s-a implicat personal în această problemă și a vrut să afle cum se vede aspectul regulii U21. Cel mai discutat punct a fost cel legat de minutele primite de cel de-al doilea jucător, deoarece mai mulți tehnicieni din Liga 1 au apelat la varianta schimbării după doar câteva minute petrecute pe terenul de joc:

„Am avut discuții cu reprezentanți FRF, inclusiv cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Au fost peste 40 de președinți de cluburi de juniori. S-au prezentat reușitele și nereușitele. Unul dintre principalele obiective a fost cea cu al doilea jucător U21, să joace cel puțin 45 de minute.

ADVERTISEMENT

Am zis să ori să rămână doar unul, ori ca al doilea să joace cel puțin 45 de minute. Chiar dacă jucătorul este conștientizat înainte de meci ca va juca puțin, el va suferi. Noi am subliniat acest lucru la nivelul ședinței, iar ei au luat act. Răzvan Burleanu a spus că speră să rezolve acest aspect cu al doilea jucător, adică el să fie cel puțin 45 de minute pe teren,” a declarat Paul Răducan la emisiunea „Fotbal Plus”.

Nici LPF nu este de acord cu doi jucători U21 impuși pe teren: „Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3”

O altă variantă care ar putea fi aprobată din vară ar fi cea legată de impunerea unui jucător U21 și un jucător U23 pentru a se da continuitate. Astfel, fotbaliștii născuți în 1998 ar putea rămâne beneficiari ai acestei norme.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a criticat regulile impuse de FRF: „Astfel de reguli s-ar potrivi mult mai bine la Liga 2, la Liga 3, iar la Liga 1 putem să vorbim de o anumită formă de premiere pentru cluburile care formează jucători tineri și îi folosesc în meciurile oficiale.

Această regulă ar trebui, mai devreme sau mai târziu, să dispară. Știu că se face un PR bun cu ea, dar ne interesează să avem echipe puternice în Liga 1. Dacă tu mergi în cupele europene cu o echipă, iar în România ești obligat să bagi unul sau doi jucători U21, lucrurile sunt altfel”.

ADVERTISEMENT