Fotbal intern

FRF schimbă regula U21. “Cea mai importantă modificare din ROAF!”

12.12.2018 | 19:00
FRF schimba regula U21 Cea mai importanta modificare din ROAF
ADVERTISEMENT

FRF (Federaţia Română de Fotbal) a decis să schimbe regula U21 înceând cu sezonul 2019 – 2020, iar echipele din Liga a 2-a sunt vizate. Răzvan Burleanu a anunţat că, din ediţia următoare, echipele din liga secundă trebuie să aibă doi jucători U20 în primul unsprezece, faţă de trei sub 22 de ani.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a profitat de faptul că regula U21 a prins în fotbalul românesc şi că mai mulţi tineri jucători au fost titularizaţi la echipele din primul eşalon. Astfel, şeful de la Casa Fotbalului a decis să impună reguli şi mai drastice. Echipele din Liga a 2-a vor fi obligate să titularizeze doi jucători U20 şi a explicat de ce.

ADVERTISEMENT

FRF a decis să schimbe regula U21 din sezonul 2019 – 2020

”Printre modificările de astăzi ale ROAF-ului (n.r. Regulamentul pentru Organizarea Activităţii Fotbalistice), probabil una cea mai importantă care cred că va stârni interesul dumneavoastră este referitor la cota obligatorie de jucători tineri. Până acum, la nivelul Ligii a 2-a am avut obligativitatea ca, cluburile de liga a doua să aibă în primul ”11” trei jucători sub 22 de ani. Ei bine, din sezonul 2019-2020, cluburile de Liga a-2 a  vor trebui să aibă în primul ”11” doi jucători sub 20 de ani. Doi jucători practic născuţi în 2000”, a declarat Răzvan Burleanu, conform telekomsport.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF

Asta nu e singura decizie luată de FRF în legătură cu jucătorii U21. În luna august a anului 2018, Comitetul de Urgenţă a decis să oblige cluburile din Liga 1 Betano să introducă doi jucători U21 în echipa de start. Până în acest sezon regula prevedea unul singur. De anul viitor, cel puţin doi tineri trebuie să fie titulari la fluierul de start, iar minim unul să fie pe teren în cele 90 de minute.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre FCSB şi Viitorul, scor 2-0, a fost cel cu cei mai mulţi tineri jucători folosiţi. În partida din etapa a 19-a. Nicolae Dică a folosit trei jucători U21, toţi titulari, dintre aceştia doar Florinel Coman fiind integralist, iar Gheorghe Hagi a mizat pe şase tineri fotbalişti, patru dintre aceştia făcând parte din primul 11.