Fotbal intern

FRF și-a prelungit înțelegerea cu Joma. Cât va încasa Federația de la producătorul de echipament sportiv

30.08.2018 | 15:43
FRF sia prelungit intelegerea cu Joma Cat va incasa Federatia de la producatorul de echipament sportiv
ADVERTISEMENT

FRF a semnat miercuri un nou contract cu Joma, sponsorul tehnic al naționalelor de fotbal ale României încă din 2015, care este și unul dintre cei mai mari producători de echipament sportiv în lume. Înțelegerea dintre FRF și Joma s-a prelungit astfel până în 2022.

Valoarea primului contract semnat dintre FRF și Joma a avut o valoare pe 1,2 milioane de euro anual, plus bonusuri de performanță la calificările la turneele finale. Suma a fost astfel dublată față de vechiul contract. Totodată, Joma va asigura echipament pentru absolut toate loturile naţionale, de la juniori la seniori, dar şi pentru futsal, fotbal feminin, fotbal pe plajă, șamd.. În plus, din 2019, firma spaniolă va oferi FRF un echipament special dedicat pentru naţionalele de fotbal feminin.

ADVERTISEMENT

FRF, înțelegere nouă cu Joma, după ce s-a despărțit de Adidas

Înțelegerea din 2015 cu Joma a însemnat sfârșitul unei colaborări de 45 de ani cu Adidas, care oferea Federației doar echipament, nu și beneficii financiare. „Federația Română de Fotbal este bucuroasă să semneze un nou contract cu Joma. Evenimentul de azi vine ca o confirmare a deciziei pe care am luat-o în 2015, când am decis să devenim parteneri. Am zis atunci că ne dorim să construim o relație pe termen lung și iată că astăzi putem anunța că parteneriatul cu Joma va continua cel puțin până la finalul anului 2022″, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu, la Portillo de Toledo.

„Ne bucurăm că vom continua acest parteneriat pentru încă patru ani. Faptul că echipa națională a României evoluează în echipamentul creat de noi este un lucru cu care ne mândrim. Considerăm că la nivel european, dintre clienții noștri, este reprezentativa cu cea mai mare notorietate”, a declarat Alberto López, General Manager Joma.

ADVERTISEMENT

Joma este furnizorul de echipament sportiv al mai multor cluburi importante din Europa, printre care se numără: Villareal, Atalanta și Swansea. Dintre echipele din România, formațiile care au echipament de la producătorul spaniol sunt CFR Cluj, CS Universitatea Craiova, Gaz Metan Mediaș, CSM Poli Iași sau ACS Poli Timișoara.