FRF vrea o nouă competiție europeană. “Să inventăm! Nu ne întoarcem în trecut!”

Iuliana Spirache   
in Echipa nationala
07/12/2018, 07:59
FRF vrea o nouă competiție europeană. “Să inventăm! Nu ne întoarcem în trecut!” GALERIE FOTO
Răzvan Burleanu şi Mihai Stoichiţă la premiere după meciul jucat de FCSB U19 şi Dinamo U19 în finala Cupei României. FRF vrea o nouă competiţie europeană

FRF (Federaţia Română de Fotbal) vrea o nouă competiţie europeană, iar Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice a dezvăluit ce planuri are Răzvan Burleanu şi cum doreşte preşedintele de la Casa Fotbalului să readucă la viaţă Cupa Balcanică.

Mihai Stoichiţă susţine că Răzvan Burleanu doreşte în continuare să readucă în plim plan Cupa Balcanică, după ce a fost unul dintre obiectivele pe care preşedintele FRF le-a trecut în programul electoral la prima candidatură pentru şefia Federaţiei. Răzvan Burleanu crede că această nouă competiţie europeană ar putea ajuta la dezvoltarea fotbalului din această parte a Europei.

FRF vrea o nouă competiţie europeană

”Preşedintele Federaţiei vrea să reînfinţăm aceste competiţii. Interţări e mai greu, dar poate ar fi bine ca Serbia, Turcia, România, Bulgaria, Muntenegru, Ungaria, echipele de aici din zonă să aibă o competiţie a lor în care să-şi rodeze jucătorii. Nu că ne întoarcem în trecut, ne reîntoarcem la utilitatea trecutului, pentru că noi spunem că totul e superficial astăzi, din punct de vedere al instruirii jucătorilor, al creşterii lor, pentru că s-a diluat foarte mult datorită vieţii pe care o avem, societatea a evoluat. Să inventăm, dacă se poate şi chiar să reactualizăm, pentru că nu este ruşine să reactualizezi anumite lucruri care au fost bune şi care au avut eficienţă”, a dezvăluit Mihai Stoichiţă pentru Telekom Sport.

Răzvan Burleanu şi Karl Erik Nilsson prezenţi la un proiect FRF
Răzvan Burleanu şi Karl Erik Nilsson prezenţi la un proiect FRF

Echipa naţională a României a fost repartizată într-o grupă alături de Spania, Suedia, Norvegia, Feroe şi Malta. “Tricolorii” vor începe calificările în martie 2019 în Suedia şi le vor încheia în noiembrie, în Spania. EURO 2020 va fi găzduit de 12 orașe europene, printre care și Bucureștiul. Pe Arena Națională se vor disputa trei partide din Grupa C a turneului final, pe 14, 18 și 22 iunie 2020, și o optime de finală, pe 29 iunie 2020.

Închide ×