Sport

FRF vrea să continue cu Edi Iordănescu la echipa națională! FANATIK confirmat: „Am plecat la un drum și nu ne abatem de la el”

Comisia tehnică a Federației Române de Fotbal a anunțat că a propus ca Edi Iordănescu să fie menținut în funcția de selecționer.
30.09.2022 | 16:01
FRF vrea sa continue cu Edi Iordanescu la echipa nationala FANATIK confirmat Am plecat la un drum si nu ne abatem de la el
FRF vrea să continue cu Edi Iordănescu la echipa națională! FANATIK confirmat: „Am plecat la un drum și nu ne abatem de la el”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, FRF vrea ca Edi Iordănescu să rămână în funcția de selecționer al României, deși a terminat pe ultimul loc în grupa a treia a Ligii B din Nations League, ceea ce a condus la retrogradarea în al treilea eșalon valoric în fotbalul european.

Stoichiță: “S-au văzut lucruri bune la ultima acțiune”

Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal s-a întrunit astăzi pentru a analiza activitatea staff-ului tehnic al primei reprezentative și a decis să propună continuarea colaborării cu Iordănescu junior.

ADVERTISEMENT

Am tot schimbat antrenori. S-a discutat asta și în ședință și credem că e cel mai bine să avem continuitate. Am plecat la un drum cu Edi și nu ne abatem acum de la el.

În plus, s-au văzut lucruri bune la echipa națională la ultima acțiune, lucruri care ne dau speranță pentru preliminariile pentru EURO 2024, chiar dacă în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor vom evolua din nou în Liga C, la fel ca și la prima ediție, când era totuși o altă structură a grupelor”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, potrivit frf.ro.

ADVERTISEMENT

“Ne dorim grupa din care să ne calificăm”

Propunerea Comisiei Tehnice va fi supusă spre aprobare luni, 3 octombrie, într-o ședință specială a Comitetului Executiv al FRF.

La șase zile distanță după ce Edi Iordănescu va fi confirmat în funcția de selecționer, naționala României își va afla adversarele din preliminariile Campionatului European din 2024.

ADVERTISEMENT

“Ne dorim grupa din care să ne calificăm. Trebuie să avem și puțin noroc, dar și să fim optimiști. Meciurile cu Muntenegru ne-au costat, pentru că dacă ne uităm la ceilalți doi adversari vom vedea că am fost peste ei la rezultate directe.

Stoichiță: “E bine că nu am picat în urna a patra la tragerea la sorți”

E bine că nu am retrogradat în urna a 4-a pentru tragerea la sorți. Oricum nu se putea prin prisma faptului că Germania nu participă în preliminarii, iar Rusia e exclusă, dar nici nu am fost unul dintre cele două cel mai slab clasate locuri 4 din Liga B”a declarat Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

După tragerea la sorți a grupelor din calificările pentru EURO 2024, selecționata României va mai disputa două meciuri amicale în luna noiembrie, cu Slovenia, acasă, pe 17 noiembrie, și în deplasare cu Republica Moldova, pe 20 noiembrie.

  • 44 de ani este vârsta selecționerului Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT