Life

Cât curent consumă, de fapt, un frigider într-un an. Metoda eficientă prin care poți afla consumul

Există o metodă simplă prin care orice persoană poate determina cât curent curent electric consumă frigiderul sau congelatorul său, de fapt, pe parcursul unui an.
26.02.2022 | 14:02
Cat curent consuma de fapt un frigider intrun an Metoda eficienta prin care poti afla consumul
ADVERTISEMENT

Creșterea alarmantă a facturilor la utilități din ultima perioada i-a făcut pe mulți români să se îngrijoreze. Tot mai multe persoane își doresc să facă economie și să reducă din cheltuieli.

Cei interesați trebuie să știe că există o metodă simplă prin care pot afla cât de mult curent consumă frigiderul lor într-un an și, astfel, să constate dacă acesta reprezintă un factor important al creșterii facturii la energie electrică.

ADVERTISEMENT

Metoda eficientă prin care poți afla cât curent consumă un frigider într-un an

Pentru început, pentru a determina cât de mult curent consumă un frigider pe parcursul unui an, este necesară achiziționarea unor prize inteligente. Acestea pot fi procurate cu ușurință de la oricare magazin care comercializează electrocasnice și accesorii.

Mai departe, aceste prize se conectează la telefonul mobil, prin intermediul unei aplicații, unde va fi înregistrat consumul aparatului frigorific, pe fiecare zi în parte.

ADVERTISEMENT

De reținut este faptul că frigiderul va consuma mai mult curent electric în funcție de categoria din care face parte, mediul ambiant, dar și cantitatea de alimente pe care trebuie să o răcească.

După ce a fost aflat consumul total de energie dintr-o lună, se face o medie, pentru a se determina câți kilowați au fost consumați într-o singură zi. Mai trebuie doar ca rezultatul să fie înmulțit cu numărul zilelor dintr-un an și acesta va fi rezultatul final.

ADVERTISEMENT

Vedetele, scandalizate de prețurile mari la energie electrică și gaze naturale

Nu doar oamenii de rând au fost deranjați de scumpirea prețurilor la energie electrică, ci și vedetele din showbizul autohton.

Printre numele celebre se numără și  Carmen Tănase. Aceasta este nemulțumită de faptul că s-a permis liberalizarea pieței de energie, care a dus la creșterea unui scandal uriaș.

ADVERTISEMENT

Cunoscuta actriță le-a transmis un mesaj autorităților române și le-a spus că ar trebui să ia măsuri imediate, înainte ca lucrurile să degenereze.

„Cumva, noi suntem transformați toți, aproape toți, marea majoritate în persoane vulnerabile, asistați social.

Dacă oamenilor le convine chestia asta, atunci bine… Dar probabil că la un moment dat lucrurile se vor agrava atât de tare încât mămăliga o să explodeze”, a declarat Carmen Tănase.

 

ADVERTISEMENT