News

Frigul cuprinde din nou România. ANM a emis o informare de vreme rece, brumă noaptea și dimineața, intensificări ale vântului

Ultimele zile de aprilie aduc vreme rece, brumă noaptea și dimineața, intensificări ale vântului în toată ţara. Meteorologii au emis o informare valabilă până sâmbătă
27.04.2023 | 11:16
Frigul cuprinde din nou Romania ANM a emis o informare de vreme rece bruma noaptea si dimineata intensificari ale vantului
ANM a emis o informare de vreme rece pentru toată țara Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme rece, brumă noaptea și dimineața, intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă dimineața, la nivelul întregii ţări. Practic, ne așteaptă 48 de ore de vreme mult mai rece decât normalul perioadei.

Informare de vreme rece, brumă noaptea și dimineața, intensificări ale vântului

În perioada 27 aprilie, ora 10.00 – 29 aprilie, ora 10.00 ”vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Local se va produce brumă și vor fi temperaturi minime în general între -4 și 0 grade, în noaptea de joi spre vineri în regiunile intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă îndeosebi în zonele depresionare din centru și nord-est.

ADVERTISEMENT

Temporar vântul va avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h”, se arată în informarea ANM.

În București, potrivit prognozei speciale realizată de meteorologi, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări pe parcursul zilei de joi când vor mai fi ploi de scurtă durată.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 15 – 17 grade, iar cele minime de 5 – 6 grade, mai scăzute în zona preorășenească spre 3 grade, mai precizează meteorologii.

Luna mai debutează cu temperaturi modeste

Ultima lună de primăvară debutează cu temperaturi medii ce vor fi mai coborâte de cât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nordice.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână din mai, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Situația se va ameliora în săptămâna 8 – 14 mai, când temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. În schimb, regimul pluviometric va rămâne ușor excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor ANM, în săptămâna 15 – 21 mai mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT