Sporturi

Froome a fost acceptat în Turul Franței! UCI l-a găsit nevinovat de dopaj

Autor: Traian Terzian | 02.07.2018 | 15:06
Ciclistul britanic Chris Froome a fost acceptat în Turul Franței, după ce UCI l-a absolvit de acuzația de dopaj

Ciclistul britanic al echipei Sky, Chris Froome, a fost acceptat în Turul Franței, după ce Uniunea Ciclistă Internațională l-a găsit nevinovat pentru dopaj. Anunțul a fost făcut de Christian Prudhomme, directorul Marii Bucle.

Uniunea Ciclistă Internaţională  a anunţat, luni, că a închis procedura în cazul ciclistului britanic Chris Froome, căruia i s-a detectat anul trecut o concetraţie anormală de salbutamol, la un control antidoping.

Froome a a câștigat de patru ori Turul Franței

Pe baza concluziilor Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), care a admis, la 28 iunie, că nivelul excesiv de salbutamol nu constituie un control pozitiv, UCI a decis ”să închidă procedura” în cazul Froome. ”Sunt încântat să fiu considerat nevinovat de UCI”, a declarat rutierul britanic.

Ciclistul britanic Chris Froome a fost acceptat în Turul Franței, după ce UCI l-a absolvit de acuzația de dopaj
Ciclistul britanic Chris Froome a fost acceptat în Turul Franței, după ce UCI l-a absolvit de acuzația de dopaj

Cotidianului francez  Le Monde anunțase că organizatorii competiției au decis să-i interzică participarea campionului britanic în urma scandalului de dopaj în care este implicat.

Chris Froome a câştigat de patru ori Turul Franţei, ultima dată anul trecut, iar în acest sezon s-a impus în Turul Italiei. Britanicul a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie trecut, rezultatul analizei fiind unul anormal la salbutamol, un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecţiune de care suferă rutierul.

În testul de urină prelevat de la Froome la 7 septembrie 2017 s-a descoperit că nivelul de salbutamol a fost de 2.000 nanograme pe mililitru, iar Agenţia Mondială Antidoping acceptă 1.000 nanograme pe mililitru. Sportivul a declarat că simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei şi a urmat sfatul medicului de a creşte doza de salbutamol.

Mai mulţi ciclişti şi foşti ciclişti nu cred explicaţiile lui Chris Froome şi au criticat faptul că el nu a fost suspendat pentru dopaj.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!