Sport

Foto. Scandal. Doi români au vrut să concureze la Turneul Celor 4 Trambuline, dar au fost retraşi din competiţie

Eduard Torok şi Iulian Pîtea, doi dintre cei mai buni săritori cu schiurile din România, nu au putut să ia startul la Turneul Celor 4 Trambuline după ce au fost retraşi de pe lista de concurs.
31.12.2017 | 15:11
Foto Scandal Doi romani au vrut sa concureze la Turneul Celor 4 Trambuline dar au fost retrasi din competitie

Cei doi sportivi din România în vârstă de 20 de ani s-au deplasat la în Austria pentru a participa la etapele de la Garmisch-Partenkirchen şi Innsbruck, însă cu o zi înainte de concurs au aflat că înscrierile au fost anulate, iar comitetul de organizare nu mai poate face nimic pentru participarea celor doi la Turneul Celor 4 Trambuline, una dintre cele mai important întreceri din săriturile schiurile.

Iulian Pîtea a fost primul săritor român la Jocurile Olimpice în 2014, pe când avea doar 16 ani la Jocurile Olimpice de la Soci din Rusia. Sportivul originar din Râşnov a fost primul român care s-a impus într-o etapă internaţională de sărituri cu schiurile, iar participarea la Turneul Celor 4 Trambuline putea să fie un test important înainte de Jocurile Olimpice de la Pyeongchang.

Pîtea şi Torok sunt de părere că oamenii din Federaţia de Schi şi Biatlon nu vor să îi susţină

Cei doi sportivi au fost vocali pe reţelele de socializare la adresa celor din conducerea Federaţiei de Schi şi Biatlon: “Ce s-a întâmplat de fapt? După concursul de la Engelberg trebuia să reprezentam (+ Pîtea Iulian) România la Turneul Celor 4 Trambuline cel puţin în Garmisch şi Innsbruck. Am ajuns aici cu o zi înainte şi am aflat că înscrierile noastre au fost anulate iar comitetul de organizare nu mai poate face nimic. Mulţumim frumos pentru asta!”, a fost mesajul lui Torok pe Facebook.

“Aş fi putut sări mâine aici dacă federaţia noastră nu ar fi anulat totul. Moment nasol în viaţa mea. Steagul românesc este aici la Olympiastadion, dar din păcate noi vom participa doar cu privirea şi nu cu sărituri. Mulţumesc mult pentru asta!”, a fost mesajul postat de Iulian Pîtea pe Instagram.

Polonezul Kamil Stoch s-a impus în prima etapă din Turneul Celor 4 Trambuline de la Oberstdorf în faţa lui Richard Freitag şi Dawid Kubacki. 

Tags: