Sporturi

FRT a anunțat echipa de FED Cup a României pentru meciul cu Rusia! O singură jucătoare din top 100 WTA

28.01.2020 | 16:37
FRT a anuntat echipa de FED Cup a Romaniei pentru meciul cu Rusia O singura jucatoare din top 100 WTA
ADVERTISEMENT

Federația Română de Tenis a anunțat componența echipei care va juca împotriva Rusiei pe 7 și 8 februarie în barajul din Fed Cup. Fără Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu, calificarea la turneul final din Ungaria va fi atacată cu Ana Bogdan, Irina Bara, Gabriela Ruse, Raluca Olaru și Jaqueline Cristian.

România atacă Rusia cu o singură jucătoare din top 100 WTA

România întâlnește Rusia pe 7 și 8 februarie în meciurile de baraj pentru calificarea la turneul final al FED Cup din Ungaria. La partida de la Cluj, echipa „tricoloră” nu se va putea baza pe nucleul care a ajuns în semifinalele competiției în 2019, Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu anunțând că nu vor juca.

ADVERTISEMENT

Dacă Halep și Olaru au anunțat că nu vor juca pentru că își vor concentra toată atenția pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, Niculescu a declarat după Australian Open că vrea să lase locul unor sportive aflate în formă mai bună.

Fără cele trei jucătoare, România se va baza pe Ana Bogdan (98 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA), Raluca Olaru (fără clasament la simplu, 48 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (209 WTA) în meciurile cu Rusia, ce se vor juca pe 7 și 8 februarie la Cluj.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, lotul Rusiei este format din Ekaterina Alexandrova (28 WTA), Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA), Veronika Kudermetova (40 WTA, 28 WTA la dublu), Svetlana Kuznetsova (53 WTA) şi Anna Kalinskaya (109 WTA, 79 WTA la dublu).

Anastasia Pavlyuchenkova, a doua rachetă a Rusiei, este în formă excelentă înaintea meciului din FED Cup, reușind să ajungă în sferturile Australian Open, unde o va întâlni pe Garbine Muguruza.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine este o dezamăgire”

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, și-a arătat dezamăgirea de faptul că echipa de FED Cup nu se va putea baza pe cele mai importante „rachete” la meciul cu Rusia, dar jocurile din baraj pot fi un moment bun pentru jucătoarele tinere să demonstreze.

O să fie un meci foarte greu si din păcate nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare.

ADVERTISEMENT

Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înțelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-și vadă de propriile interese, să-și vadă de carieră și să se menajzeze.

Pe de altă parte, avem acum un schimb de generații, pe care poate că îl făceam peste câțiva ani, și mă bucur că o să putem testa o echipă mai tânără cu jucătoare care au deja experiență internațională și este momentul să arate ce pot la echipa națională”, a declarat Florin Segărceanu pentru FRT.

Turneul final al FED Cup se va juca la Budapesta între 14 și 19 aprilie, pe zbură. Finalistele ediției trecute, Franța și Australia, țara gazdă și Cehia, care a primit un wild card, sunt deja calificate, în timp ce alte opt naționale vor obține biletele în urma barajelor.

Meciurile din barajul FED Cup:

  • SUA – Letonia
  • Olanda – Belarus
  • România – Rusia
  • Brazilia – Germania
  • Spania – Japonia
  • Elveția – Canada
  • Belgia – Kazahstan
  • Slovacia – Marea Britanie
ADVERTISEMENT
Tags: