Sport

FRT anunţă un turneu de selecţie pentru echipa de Cupa Davis a României pentru partida cu Maroc

Lotului României de Cupa Davis li se va alătura şi câteva tinere talente, dar de data aceasta, jucătorii se vor lupta pentru un loc în echipă.
27.03.2018 | 16:02
FRT anunta un turneu de selectie pentru echipa de Cupa Davis a Romaniei pentru partida cu Maroc
ADVERTISEMENT

FRT a anunţat pe site-ul oficial un turneu de selecţie pentru întâlnirea pe care echipa României de Cupa Davis o va disputa cu cea a Marocului la Cluj-Napoca, pe 7-8 aprilie, în turul al doilea al Grupei a II-a, Zona Europa-Africa. Doi tineri jucători se vor alătura lotului naţionalei noastre în urma unui turneu de selecţie ce se va disputa între 29-31 martie, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, cu scopul de a continua procesul de formare al echipe de Cupa Davis a României.

La acest turneu vor fi prezenţi 8 jucători, împărţiţi în două grupe:

Grupa “Copil”

Bogdan Borza (20 de ani, 792 ATP la simplu / 1606 ATP la dublu)

Călin Manda (19 ani, 1199 ATP / 1287)

Dan Tomescu (18 ani, 1346 / -)

Filip Jianu (16 ani, 1318 / – / 19 ITF Juniori)

Grupa “Tecău”

Adrian Boitan (18 ani, 971 / 1566)

Edris Fetişleam (18 ani, 1164 / 1594)

Vladislav Melnic (18 ani, 1371 / -)

Ştefan Paloşi (18 ani, – / – / 28 ITF Juniori)

Câştigătorii, răsplătiţi cu o sumă de bani, anunţă FRT

Cei doi calificaţi vor primi “de asemenea şi o sumă consistentă de bani“, conform site-ului FRT. Comunicatul care anunţă această acţiune este semnat de căpitanul nejucător Gabriel Trifu, antrenorul Andrei Mlendea, responsabilul FRT Răzvan Itu şi completează: “convocarea a fost făcută pe baza clasamentului ATP şi ITF la zi, precum şi pe baza observării activitătii jucătorilor tineri în ultima perioadă“. În trecut, tinerii jucători din România au făcut parte din lotul  echipei, Filip Jianu, la întâlnirea cu Austria, Ştefan Paloşi, la întâlnirea cu Belarus, Adrian Boitan, la întâlnirea cu Luxemburg şi Bogdan Borza a fost titular în partidele cu Austria şi Luxemburg, doar de data aceasta, tinerele talente se vor lupta pentru un loc în lotul echipei.

ADVERTISEMENT
Tags: