Fructele de toamnă care pot fi consumate fără nicio problemă, deoarece sunt cresc nivelul glicemiei. Sunt ideale pentru persoanele care au diabet.
Toamna este sezonul trufandalelor naturale, fie că vorbim de fructe sau de legume. Deși toate sunt ademenitoare, persoanele care au diabet trebuie să fie foarte atente, căci alimentația lor nu poate conține orice fruct sau legumă.
Diabeticii trebuie să aibă o alimentație foarte bine alcătuită. Pentru a ține glicemia sub control, aceștia trebuie să evite zahărul. Spre surprinderea multora, unele fructe nu trebuie tăiate de pe listă.
Deși conțin carbohidrați și zaharuri naturale, cercetările din ultima vreme au demonstrat faptul că unele fructe sunt benefice pentru diabetici. Ba mai mult, trufandalele de toamnă pot contribui la controlul eficient al diabetului.
În ceea ce privește fructele de toamnă benefice pentru diabetici, specialiști recomandă consumul de mere. Dincolo de faptul că sunt multe soiuri, toate la fel de delicioase, merele pot fi o gustare sănătoasă. Studiile au demonstrat că merele pot îmbunătăți digestia și pot controla colesterolul.
La fel de bune pentru diabetici sunt și perelele. Un pic mai dulci decât merele, acestea pot fi consumate în diverse moduri. Textura și gustul lor se simt cel mai bine dacă sunt consumate ca atare, însă, la fel de gustoase sunt și în salate sau deserturi fără zahăr.
Diabeticii pot consuma fără niciun fel de probleme și mure. Fiind fructe versatile, acestea sunt ideale pentru a fi mâncate proaspete sau în diverse deserturi și gemuri fără zahăr. Dincolo de faptul că sunt un răsfăț pentru papilele gustative, murele conțin antioxidanți și multe vitamine.
Dieta persoanelor cu diabet poate conține și prune. Aceste fructe de toamnă care le fac mereu cu ochiul pofticioșilor, au o mulțime de beneficii pentru organism. Datorită conținutului ridicat de fibre, prunele îmbunătățesc sănătatea digestivă.
Ultimul, dar nu cel din urmă de pe listă, este dovleacul. Vedeta toamnei este ideală pentru diabetici, datorită vitaminelor pe care le conține. Dovleacul poate fi consumat în supe sau pireuri, dar este la fel de bun și în deserturi. Mâncat cu regularitate, contribuie la sănătatea ochilor și a pielii.
Pe lângă aceste fructe, este esențial ca persoanele cu diabet să aibă o dietă echilibrată. Cu cât sunt mai atente la ceea ce consumă, cu atât au mai mare grijă de sănătatea lor.