Life

Fructele dulci și zemoase cu care dau lovitura mai mulți români din Prahova în aceste zile. Se vând ca pâinea caldă la marginea drumului, la jumătate faţă de preţul din pieţe

Fructele dulci și zemoase care sunt la mare căutare în această perioadă se găsesc mai ieftin în Prahova. Lăzile se golesc rapid.
12.05.2024 | 09:41
Fructele dulci si zemoase cu care dau lovitura mai multi romani din Prahova in aceste zile Se vand ca painea calda la marginea drumului la jumatate fata de pretul din piete
Cireșele de mai se vând ca pâinea caldă în Păulești, Prahova. Susra foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Primele cireșe de mai românești s-au copt în comuna Păulești, județul Prahova, iar oamenii le vând pe marginea drumului. Prețul este cu mult mai mic decât cel practicat în piețe și magazine, astfel că marfa se termină cât ai clipi.

Românii cumpără mai ieftin cireșe de mai din Păulești, Prahova

Cireșele de mai s-au copt mai repede anul acesta în comuna Păulești, Prahova. Astfel că, oamenii gospodari le-au adunat, le-au pus în lădițe și le-au scos la vânzare pe marginea drumului, în fața propriilor porți.

ADVERTISEMENT

Fructele dulci și zemoase sunt la mare căutare în perioada aceasta, dar cei care trec pe acest drum au un avantaja, le cumpără mult mai ieftin decât în piețe sau în marketuri, unde prețurile sunt uneori prea mari pentru buzunarul unui român cu salariul minim. 

Un kilogram de cireșe de mai, cules din livezi de cei din Păulești, costă doar 30 de lei. Chiar și așa, afacerea este cât de poate de profitabilă, spune un bărbat care peste 50 de pomi roditori.

ADVERTISEMENT

În comuna de lângă județul Ploiești, plantatul și vândutul fructelor este o tradiție transmisă din tată în fiu. Și sunt oameni care vin special din alte localități, pentru a evita să de 70 de lei pe kilogram în altă parte.

„Am păstrat tradiţia de la părinţii noştri, de la bunicii noştri, cu cireşele. La noi sunt cireşe bio. Curate şi naturale. Cine vrea să mănânce, să vină la Păuleşti. Vin unii special. Şi de la Bucureşti au venit”, a dezvăluit Matei Alexandru, pomicultor, pentru observatornews.ro. 

ADVERTISEMENT

Oamenii din Păulești se consideră norocoși

Șoferii care au drum prin Păulești rezistă cu greu tentației de a gusta din fructele românești. „Am venit de la Ploieşti. Am trecut ieri şi am văzut cireşul plin şi zic: au apărut! Văd pomul aici şi îmi închipui că din el este. Că alea de pe piaţă…cine ştie?”, a explicat un cumpărător.

O altă femeie a dezvăluit că este pentru prima dată în acest an când cumpără cireșe și că prețul rezonabil a convins-o să încerce, cu speranța că vor fi gustoase, zemoase și dulci.

ADVERTISEMENT

În comuna Păulești se organizează chiar un festival al cireșelor, ce anul acesta va avea loc în perioada 15-16 iunie. „Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu şi chiar avem acest rod de cireaşă care este pe toată comuna. Nu cred că este vreo locuinţă sau gospodărie care să nu aibă un cireş în curte”, a spus Sandu Tudor, primarul localității.

ADVERTISEMENT