Fructul adus din Germania de o familie de români promite să inoveze piața. Este delicios și se numără printre produsele cumpărate foarte des de consumatorii din România, dar și din străinătate.
Familia Herțeg din Maramureș se mândrește cu o afacere de succes, lăsată de părinți și bunici, având în spate o istorie de un secol, arată Observator News. Călin și frații lui dețin o livadă de peste trei hectare plină cu meri.
Pe lângă merele românești, pomicultorii au adus acum un nou sortiment originar din Germania, Pinova. Zemos, cu o coajă tare și crocantă, acest tip de măr se numără printre cele mai delicioase soiuri.
„Este un măr care are calităţi gustative extraordinare, stă foarte bine, deci la depozitare nu are nişte cerinţe speciale”, a declarat Călin Herțeg, potrivit sursei citate.
În această perioadă, familia din Maramureș se pregătește să culeagă recolta pentru a o vinde cumpărătorilor. Deși rafturile magazinelor sunt pline de mere din import, Călin speră ca cele românești să câștige teren cât de curând.
„Toată valea asta şi toate dealurile astea o să fie pline de meri şi pruni, pentru că e zonă foarte favorabilă pomiculturii aici. Aş vrea ca şi alţii să facă lucrul ăsta”, a adăugat acesta.
Livada cu meri a fost lăsată moștenire de familie. Călin Herțeg și frații săi o prețuiesc foarte mult, mai ales că bunicul lor s-a luptat ca terenul să nu fie confiscat în timpul colectivizării.
În trecut, bunicii aprovizionau piețele din București și Timișoara. „E o afacere de familie unde încercăm să continuăm tradiţia, dar şi învăţăm şi aducem, cum să spun, inovaţii”, a mai spus Călin.
Pomicultorul se așteaptă ca în acest an recolta să se ridice la 30 de tone. În piețele din România, un kilogram de mere se vinde cu 3 lei, 4 lei, chiar 7 lei în funcție de soi.