Un fruct pe care puțini îl consumă conține mai mult calciu decât 100 de grame de carne de pui. Este delicios, are multe beneficii și se găsește în multe supermarketuri.
Dieta echilibrată este importantă pentru un stil de viață sănătos și ar trebui să conțină toți nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului. Fructele conțin multe vitamine și minerale, dar și alte substanțe nutritive importante.
O dietă formată din proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale te poate ajuta să menții o stare de sănătate optimă, mai ales în combinație cu un stil de viață activ.
Chiar dacă consumi fructe în mod regulat, s-ar putea să fie unele pe care le eviți fără să-ți dai seama de cât de sănătoase sunt, de fapt. Printre acestea se numără și smochinele uscate, care conțin o cantitate mare de calciu.
Calciul este foarte important pentru menținerea sănătății oaselor. Se poate obține din produsele lactate, din legumele verzi, nuci și semințe, precum și din pește cu oase comestibile. Puțini știu, însă, că și smochinele conțin acest mineral.
Într-o cantitate de 100 de grame de smochine uscate se află 162 mg de calciu, adică mai mult decât într-o porție de 100 de grame de carne de pui (17 mg calciu), notează click.ro.
Un avantaj al smochinelor este faptul că aceste fructe sunt și foarte delicioase, în afară de beneficiile pe care le au pentru sănătate. În general, se găsesc în majoritatea supermarketurilor. Prețul lor nu este mare și variază în funcție de cantitate și producător.
În afară de smochinele uscate, mai sunt și alte fructe care conțin mult calciu, precum portocalele. Acestea conțin 40 de grame de calciu per 100 de grame.
Totodată, kiwi are aproximativ 34 mg de calciu la 100 de grame, în timp ce murele au 29 mg pentru aceeași cantitate. Și zmeura poate reprezenta o opțiune bună, având aproximativ 25 mg de calciu la suta de grame.
Migdalele pot reprezenta o gustare foarte sănătoasă, dar și sățioasă. La o cantitate de 100 de grame, acestea conțin aproximativ 260 mg de calciu.