Fructul care încetinește îmbătrânirea și previne bolile de inimă. Medicul Vlad Ciurea îl recomandă. Nutriționiștii de pretutindeni susțin că acesta purifică organismul datorită conținutului său mare de apă și fibre.
Fructul care reduce îmbătrânirea prematură și împiedică apariția bolilor de inimă. Doctorul Vlad Ciurea îl consumă des și îi sfătuiește pe oameni să îl introducă în alimentația lor. Specialistul vorbește despre struguri, în special roșii și negrii.
Aceștia au în compoziția lor resveratrol, o substanță care se găsește mai ales în coajă și care previne oxidarea celulară. Studiile arată că aceasta are proprietăți antioxidante și anticancerigene, ajutând la protejarea corpului, alături de flavonoide.
În plus, susține sănătatea creierului și a sănătății oaselor pentru că are calciu, magneziu, potasiu, fosfor și vitamina K. Mai mult, bobul de strugure negru este văzut de mulți oameni ca un elixir al tinereții și al frumuseții.
„Resveratrol îl mai găsim în acel strugure pe care îl aveam în copilărie şi îi spuneam Hamburg. Este acel strugure închis la culoare şi este vestit. Vă recomand să căutaţi strugurii româneşti care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase.
Mai mult, am aflat de la colegii oftalmologi, că îmbunătăţește şi activitatea retinei. Vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, a explicat medicul Vlad Ciurea pentru Antena 3 CNN.
Strugurii au rolul de a susține funcția hepatică. Consumul regulat al acestui fruct îmbunătățește digestia datorită conținutului de fibre. În plus, alimentul are un efect laxativ și contribuie la combaterea constipației.
Când vine vorba de antioxidanți, strugurii reduc apariția ridurilor și mențin pielea tânără. Antioxidanții protejează celulele de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, responsabili pentru stresul oxidativ, asociat cu multe afecțiuni cronice.
Printre aceste boli se numără diabetul, cancerul și bolile de inimă. De asemenea, strugurii joacă un rol esențial în reglarea tensiunii arteriale pentru că au potasiu. În plus, fructul poate scădea nivelul glicemiei în sânge și preveni diabetul zaharat.
Mai mult decât atât, strugurii conțin compuși benefici pentru sănătatea ochilor, ceea ce înseamnă că scade riscul dezvoltării anumitor afecțiuni în această zonă. Consumul acestui fruct delicios poate îmbunătăți sănătatea cerebrală și stimula memoria.