Un cunoscut om de știință a realizat un studiu prin care a descoperit fructul care luptă împotriva celor mai grave boli de pe pământ. Experții de la Harvard arată care sunt beneficiile sale. Se găsește în toate magazinele și nu are un cost foarte mare.
Fructele sunt pline de vitamine și minerale și nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică. William W. Li, medic și om de știință la Harvard, este de părere că unul dintre acestea poate juca un rol important în sănătatea umană.
Absolventul acestei instituții de prestigiu a dezvăluit că produsul previne apariția celor mai grave afecțiuni de pe glob. Printre acestea se numără peste 70 de boli, cum ar fi cancerul, diabetul și bolile cardiovasculare.
Specialistul arată că, de fapt, kiwi nu este doar un fruct exotic cu multă vitamina C, ci o adevărată bombă de sănătate. Originar din China, acesta este utilizat în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri datorită proprietăților sale.
Mai exact, susține sistemul digestiv, în menținerea integrității barierei intestinale. Așadar, previne sindromul intestinului permeabil. De asemenea, kiwi reduce riscul unor boli severe pentru că are în compoziția sa niveluri ridicate de vitamina C, acid clorogenic și acid chinic.
Toate aceste substanțe au efecte antioxidante asupra organismului uman, susțin experții de la Harvard. Kiwi este sigur pentru consum, chiar și pentru femeile însărcinate. Fructul se poate consuma direct cu coajă, care este plină de fibre și nutrienți.
Kiwi ajută la repararea ADN-ului și la metabolizarea glucozei și lipidelor. Dezvăluirea a fost făcută de numeroși specialiști care au realizat studii pentru a observa beneficiile fructului. Medicul Kunal Sood a confirmat proprietățile acestuia.
„Este adevărat. Kiwi a fost demonstrat științific că nu doar repară deteriorarea ADN-ului, dar și stimulează procesele de refacere a acestuia.
Vitaminele C și E din kiwi sunt antioxidanți puternici care susțin acest proces, printr-un mecanism numit stimularea reparării prin excizie de baze (base excision repair).
Pe înțelesul tuturor, acest lucru reduce riscul de cancer, încetinește îmbătrânirea, întărește sistemul imunitar și protejează creierul”, a explicat medicul pe TikTok, conform express.co.uk.