Fructul care ne ţine de foame şi previne cancerul

Rodia se înfrăţeşte cu familia căpşunelor, fiind un fruct bogat în anti-oxidanţi. Beneficiile rodiilor şi a sucului acestora sunt nenumărate – de la alungarea foamei, până la protecţie împotriva cancerelor şi protejarea plăcii dentare.

Rodiile sunt originare din Iran şi urmele lor se pot vedea chiar şi în vremea faraonilor. Ei erau îngropaţi cu rodii în jurul trupului în speranţa pentru a avea o a doua viaţă. Iată ce beneficii are consumul de rodii sau de suc de rodii, scrie doctorulzilei.ro,

Bogat în potasiu

Antioxidanţii din rodii protejează organismul împotriva bolilor de rinichi, a bolilor cardiovasculare, deoarece ajută la reglarea tensiunii arteriale. Rodia este bogată în potasiu, ceea ce reduce riscul bolilor rinichilor, conform unui studiu demarat de Asociaţia Americană de Nefrologie.

Aliment săţios

Seminţele de rodii sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că sunt digerate mult mai greu, iar tu te simţi sătul întreaga zi. Le poţi mânca direct cu linguriţa din fruct sau le poţi presăra pe diferite gustări cu iaurt, cereale, orez.

Sursa: Realitatea.net