Fructul pe care să-l consumi pentru a preveni diabetul. Multe persoane îl consumă mai ales dimineața și are numeroase beneficii pentru sănătate.
Potrivit unui nou studiu, consumul unui anumit fruct poate reduce considerabil riscul de a dezvolta diabet, mai ales la femei. Este bogat în fibre, dar și antioxidanți și grăsimi sănătoase, care contribuie la susținerea sănătății metabolice și a sensibilității la insulină.
Este vorba despre avocado, un fruct consumat de multe persoane mai ales la micul dejun. Numeroase rețete includ acest fruct, care e recomandat de specialiști.
În Mexic, a doua cauză principală de deces este diabetul. Aproximativ 15,2% din adulți sunt afectați de această boală. A fost realizat un studiu unde oamenii de știință au analizat obiceiurile alimentare și informațiile despre diagnosticul de diabet din chestionarele la care au răspuns mai multe persoane din Mexic. Studiul a fost realizat pentru a cerceta relația dintre consumul de avocado și riscul de diabet.
Conform rezultatului studiului, femeile care consumau avocado nu aveau la fel de multe șanse să dezvolte diabet, în comparație cu cele care nu consumau acest fruct. Asocierea nu a fost, însă, observată și șa bărbați.
Studiul a cuprins date despre adulții din Mexic cu vârsta de 20 de ani sau mai mult din ancheta națională privind sănătatea și nutriția (ESANUT) din 2012, 2016 și 2018, conform Science Direct, citat de dcmedical.ro.
Unii indivizi au fost excluși, cum ar fi femeile însărcinate sau cele care alăptau. Au mai fost excluși și cei ale căror date privind diabetul sau consumul de avocado nu erau cunoscute. În final, eșantionul a inclus 25.640 de participanți.
Aproximativ 45% dintre participanți consumă avocado. Media zilnică este de 34,7 grame pentru bărbați și 29,8 grame pentru femei. În general, cei care au declarat că avocado este inclus în dieta lor aveau niveluri mai ridicate de educație decât cei care nu consumau acest fruct.
De asemenea, consumatorii de avocado aparțineau unei clase socio-economice mai înalte. Aproape trei sferturi dintre persoanele care au declarat că mănâncă regulat acest fruct locuiau în zonele urbane.
În plus, atât femeile, cât și bărbații care consumau avocado aveau scoruri ceva mai mari la indicele de alimentație sănătoasă. Dieta acestora era, astfel, mai nutritivă.
Avocado conține mai multe grăsimi sănătoase, mai ales grăsimi mononesaturare. Acestea ajută la menținerea sănătății inimii, iar riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare este mai mic.
Fructul mai conține și fibre alimentare, care contribuie la menținerea unei digestii sănătoase, precum și la menținerea unui nivel stabil de zahăr în sânge.
Un alt beneficiu al acestui fruct este faptul că poate contribui la menținerea unei senzații de sațietate pe o perioadă mai lungă, dar și la gestionarea greutății. Acest lucru este important mai ales în cazul persoanelor cu diabet.