Există un fruct care te scapă de balonare. E recomandat să îl mănânci la micul dejun dacă vrei să te simți bine întreaga zi. Dincolo de faptul că este delicios, e bogat în vitamine, dar și în minerale.
Fructele și legumele pot fi considerate o adevărată comoară pentru organism. Acestea sunt bogate în fibre, vitamine, dar și minerale. Și specialiștii ne recomandă să le adăugăm în dieta noastră.
Fiecare fruct în parte are benefiicile sale pentru organism. Astfel, în funcție de nevoile pe care le avem putem apela la cel perfect și pentru noi. Banana spre exemplu te scapă de balonare. Nimănui nu îi place senzația de balonare.
Sunt însă persoane care își încep ziua cu ea, iar uneori abia dacă mai pot să poarte pantalonii preferați. Dincolo de asta, un abdomen umflat ne dă și o stare proastă de spirit. Bananele însă pot face minuni.
Spre deosebire de alte fructe, sunt șanse foarte mici ca acestea să îți deranjeze stomacul, chiar dacă acesta este sensibil. În aceași timp, bananele sunt bogate în fibre, care la rândul lor fac bine la digestie. Acestea previn constipația și sunt și foarte sățioase.
Astfel, după ce le consumi va dura ceva timp până când îți va fi foame din nou. Iar pe lângă faptul că te scapă de balonare, bananele reduc și retenția de apă. Acestea sunt bogate în potasiu, iar pentru cei care nu știu, acesta ajută la controlul nivelului de sodiu din organism.
Un nivel crescut de sodiu accelerează retenția de apă, deci e foarte important să ținem cont de acest lucru. În același timp, banana mai conține și alți nutrienți importanți, printre care și vitamina B6, responsabilă pentru sănătatea digestivă generală.
Poți consuma banana dimineața sub mai multe forme. O poți adăuga într-un bol cu ovăz, spre exemplu, astfel încât să îți asiguri un conținut bogat de fibre încă de la primele ore. Totodată, o poți consuma și simplă.
Important însă e să nu faci abuz. Specialiștii spun că e bine să consumăm maxim două banane pe zi. În cazul în care exagerăm, putem lua în greutate, având în vedere că bananele conțin carbohidrați, dar și zahăr. Astfel, este nevoie de un echilibru.