Fructul ciudat care este bogat în fier are un gust surprinzător. Totodată, nu e atât de cunoscut în România, în ciuda faptului că are beneficii uimitoare pentru organism. Despre ce este vorba?
Dacă ești în căutarea unui fruct deosebit, care să aibă și beneficii pentru organism, atunci acesta poate fi o alegere bună. Vorbim despre un fruct de dimensiuni medii, cu o formă ovală, dar și cu o pieliță verde sau gri-verzuie, care devine aspră la maturitate.
Este vorba despre feijoa, cunoscută și sub numele de ananas guava. Când este tăiat, fructul bogat în fier, are o pulpă translucidă, de culoare albă sau ușor gălbuie, cu semințe mici și comestibile.
La atingere este ferm, dar dacă este mult prea copt poate ceda. Sunt persoane care poate au auzit de el și poate l-au și gustat la un moment dat. Fructul este originar din America de Sud și se găsește Paraguay, Argentina sau Columbia.
Beneficiile sale nu pot fi însă trecute cu vederea. Fructul Feijoa e în primul rând bogat în fier. Totodată, conține fosfor, magneziu, calciu, dar și zinc. E bogat în vitaminele C, E, A, dar și K și vitaminele B.
În ceea ce privește gustul, Feijoa are o aromă dulce, destul de interesantă. Practic e o combinația între măr, ananas, dar și banane. Astfel, s-ar putea să rămâi surprins în momentul în care îl vei savura.
Conform specialiștilor, cine alege să consume regulat acest fruct va constata o îmbunătățire a sistemului imunitar. Totodată, Feijoa protejează împotriva creșterii microbiene și a agenților patogeni, dar și a bolilor.
Antioxidanții din acest fruct pot reduce impactul radicalilor liberi. Practic asta înseamnă că amână îmbătrânirea organismului. Fructul e recomandat și în diete, având în vedere că ajută digestia și previne constipația.
Iar la rândul lor, atât semințele cât și cojile fructului conțin cantități mari de fier și antioxidanți. Astfel, se poate face un smoothie delicios din ele, pentru ca toate vitaminele și mineralele să poată fi absorbite mai ușor.