Fructul colorat care are grijă de pielea ta și e bogat în antioxidanți e de multe ori evitat. Mulți cred că e bogat în zahăr și preferă să îl înlocuiască cu altceva. Adevărul e însă că beneficiile sale sunt de-a dreptul uimitoare.
Fructele și legumele pot fi considerate o adevărată comoară oferită de natură. Ne putem bucura de beneficii uimitoare dacă alegem să le consumăm regulat. Iar un avantaj e faptul că pot fi incluse în orice meniu.
Legumele pot sta la baza unor rețete simple și pot fi consumate și crude. De cealaltă parte, fructele pot fi adăugate la rândul lor în salate, deserturi, ori pot fi savurate proaspete, fie din piețe, fie chiar din copac.
Fructul colorat care are grijă de pielea ta și e bogat în antioxidanți este chiar zmeura. Gustul ei este incomparabil, la fel ca și beneficiile pe care le deține. Ce nu știai despre ea până acum? În primul rând zmeura e o bombă de antioxidanți.
Aceasta conține și vitamina C din plin, dar și quercetina și antocianine. Practic consumând regulat zmeură prevenim îmbătrânirea prematură. Totodată, celulele sunt protejate împotriva stresului oxidativ.
Specialiștii care au efectuat studii de-a lungul timpului spun că cei care mănâncă zmeură se pot menține tineri pentru mai multă vreme. Fructul colorat are grijă și de pielea ta. Consumul de zmeură susține sănătatea pielii, iar vitamina C are cel mai important rol.
Aceasta ne protejează de radicalii liberi. Totodată, stimulează producția de colagen, care e strâns legată de elasticitatea pielii. Persoanele care au probleme cu inima pot consuma și ele zmeură, pentru că fructul conține antocianine. Ce rol au acestea?
Ele reduc inflamația și totodată elimină riscul în dezvoltarea unor boli cardiace ori a altor complicații. Totodată, antioxidanții din zmeură scad tensiunea arterială. Zmeura face minuni și pentru creier. Aceasta conține flavonoide, care îmbunătățesc memoria, dar și coordonarea.
Iar persoanele care suferă de diabet pot consuma și ele acest fruct. Zmeura are un indice glicemic redus. Totodată, e bogată în fibre, astfel că nu va produce dezechilibre în ceea ce privește nivelul de zahăr din sânge.